SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Clafoutis – omiljena francuska voćna slastica

17-21 h srijeda, 30. svibnja 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Ovaj put pripremamo omiljeni pečeni francuski desert clafoutis, koji se sastoji od slojeva voća i gustog tijesta. Tradicionalno se desert pravi sa slojem trešanja, a može se zamijeniti i drugim voćem. U različitim varijacijama ovog deserta uživa se u cijeloj Europi, recimo, Nizozemci pripremaju sličan desert naziva pannekoek, no uključuje komade slanine, sira, grožđice i jabuke. Clafoutis potječe iz regije Limousin u Francuskoj, a bio je iznimno popularan u 19. stoljeću.

Brzo i lako se priprema pa može biti dnevna slastica, kao i ozbiljan restoranski a la carte desert.

Radionica clafoutisa može privući i profesionalnog kuhara koji treba slasticu na svom jelovniku koja mu neće uzimati puno vremena, a želi se odmaknuti ponudom od standardnih i predvidivih restoranskih deserata.

Cijena tečaja je 450 kuna. Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje slastica

 

Scroll to Top