SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Novi datumi i birane svjetske recepture za sezonu 2022./23.

Provjerite datume i uskladite pećnice, krećemo s novim ciklusom Slastičarnice srijedom. I ove godine jednodnevne radionice za ljubitelje slastica (srijedom 17-21h) vodi naša pastry edukatorica Ivana Bradarić, a očekujte još slatkih tečajeva i s drugim vrhunskim slastičarima o čemu ćemo vas izvijestiti na vrijeme.

Dakle, Ivana je šefica slastičarskog odjela Brasserie on 7 splitskog restorana na Rivi, vodi i ŠKMER -ovu Pastry Chef – Akademiju Slastica za profesionalce i one koji to žele postati, a kreacije joj objedinjuju moderno i tradicionalno, starinsko i inovativno. Na radionicama doznat ćete klasične i tradicionalne varijante slavnih slastica kojima ćete razgaliti goste u svom domu, kao i restoranske inačice kojima Bradarić oduševljava gurmane svijeta .

Prva Slastičarnica srijedom posvećena je modernim tartovima i održat će se 5. listopada, zatim će se 2. studenog razvlačiti tijesto za domaće kore te praviti razne baklave. U prosincu Ivana će nam pokazati kako božićni stol mogu obogatiti španjolski alfajores, meksički pekan keksi, gingerbread ili medenjaci sa svih strana svijeta.

Početkom veljače iduće godine na redu francuski specijal na kojem će se s pripremati princes krafne, ekleri i Paris-Brest, dakle razne varijante Pate Chouxa. Verriness – deserti u čaši kao što su razne vrste čokoladnog moussea i mango jogurta na redu su 1. ožujka, a radionica Slatka dizana tijesta zakazana je za kraj ožujka. Tada će se s Ivanom praviti cimet rolice i čokoladna babka – kolač koji je proslavila širom svijeta američka serija Seinfeld. U svibnju na redu su cannoli, a riječ je o sicilijanskom slatkom specijalitetu prepoznatljivom po hrskavom šupljem tijestu koje se puni bogatom kremom od ricotta sira.

SLASTIČARNICA SRIJEDOM:

  1. listopad 2022. – MODERNI TARTOVI

Izrada modernih tartova od bundeve, lemon tartova, tartova tatin od prhkog tijesta punjenih kremom i dekoriranih slatkim vrhnjem.

Cjena: 452 kn (60 eur)

  1. studeni 2022. – VUČENO TIJESTO

Izrada tradicionalnih baklava s ručno rađenim korama.

Cjena: 452kn (60 eur)

  1. prosinac 2022. – SLATKI BOŽIĆNI STOL

Izrada raznovrsnih prhkih božićni kolači za slavlja s različitih strana svijeta od španjolski alfajores, meksičkih pekan keksa, pa do gingerbread ili medenjaka.

Cjena: 452 kn (60 eur)

  1. veljače 2023. – PATE CHOUX

Izrada poznatih francuskih slastice, princes krafni, eklera i paris bresta, punjenih slastičarskom kremom i pralinom.

Cjena: 452 kn (60 eur)

  1. ožujak 2023. – VERRINESS – DESERTI U ČAŠI

Omiljeni deserti u čaši koji su popularni zbog jednostavnosti i brze izrade.

Cjena: 452 kn (60 eur)

  1. ožujak 2023. – SLATKA DIZANA TIJESTA

Izrada slatko dizanih tijesta punjenih s dva okusa: čokoladna babka i cimet rolice.

Cjena: 452 kn (60 eur)

  1. svibanj 2023. – CANNOLI

Izrada talijanskih hrskavih slastica cjevastog oblika punjenih osvježavajućom kremom od riccota sira.

Cjena: 452 kn (60 eur)

Prijave su na linku, a u međuvremenu bacite oko na galeriju fotki prošlogodišnjih radionica na dnu ovog teksta.

Slastičarnica – tečajevi za ljubitelje slastica

Scroll to Top