SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Radionica lemon tarta

17-21 h srijeda, 24. 1. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Izrada modernog tarta od citrusa tema je prve ovogodišnje Slastičarnice – radionice za ljubitelje slastica; a tartovi se najsažetije mogu opisati kao prhko tijesto s raznim nadjevima.

Limun tart, ili “tarte au citron” na francuskom, svjetski je popularan desert koji kombinira slatki kolač s osvježavajućom kiselošću limuna, a recepti za klasičnije varijante mogle su se naći u francuskim kuharicama i restoranima još od 19. stoljeća. Razne varijacije recepta razvijene su diljem svijeta, od Francuske do Sjeverne Amerike, a mi ćemo na Slastičarnici pripremat prhko tijesto za “školjku tarta” i ispuniti lemon curdom (kremom od jaja i limuna). Slastice ćemo dovršiti talijanskim meringueom kako bi dobili suvremenu varijantu. Lemon tart se može poslužiti kao a la carte desert, feta torta ili monoporcija. O svemu više na radionici gdje ćete tartove pripremati s našom pastry cheficom, a na kraju, dakako, i degustirati ih.

Cijena tečaja je 70 eura. a uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje slastica

Scroll to Top