SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Radionica modernih tartova – Tartin, lemon i od bundeve

17-21 h srijeda, 5. listopada 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2

Izrada modernih tartova tema je prve radionice za ljubitelje slastica u sezoni 2022./23.; a tartovi se najsažetije mogu opisati kao prhko tijesto s raznim nadjevima. Na ovoj radionici u ŠKMER Akademiji, kušat ćemo i pripremati tartove od bundeve, lemon i Tatin tart.
Tart Tatin izvorno je preokrenuta pita od jabuka koja se sastoji od karameliziranih jabuka i prhkog tijesta. Jabuke se karameliziraju u posudi debljeg dna, zatim se prekrivaju slojem tijesta i peku u pećnici. Služi se i sa sladoledom ili creme fraichea.
Tarte Tatin nazvan je po prezimenu i hotelu sestara Stephanie (Fanny) i Caroline u francuskoj regiji Sologne. Služile su ga s 19. na 20. stoljeća u Tatin hotelu (danas La Maison Tatin), a smatra se da se radi o verzije “tarte solognote”, tradicionalnog jela nazvanog po regiji. Na Slastičarnici mi ćemo ga raditi s pastry cheficom i edukatoricom Ivanom Bradarić u modernijoj verziji kakva se može poslužiti i boljem restoranu.

Cijena tečaja je 450 kuna (60 eur). Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.
PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Slastičarnica – tečajevi za ljubitelje slastica

Scroll to Top