SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Semifredda od jagoda i terrine s čokoladom i kajenskim paprom

17-21 h srijeda, 25. svibnja 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Semifreddo je talijanska slastica za koju se kaže da je “nit’ sladoled niti kolač”, a možete je složiti od čokolade, vanilije, šumskog voća, jagoda, Nutelle, badema, meda, agruma, lavande i još koječega, baš kao i sladoled. Preteče semifredda, dakle smrznutih slastica, tvrde povjesničari, seže do 2000. godine prije naše ere, kad su Kinezi koristili sirupe za aromatiziranje snijega, a voćni sokovi, med i aromatični začini bili su okosnica okusa.

“Semifreddo je još jedna talijanska slastica koja se udomaćila u našim krajevima. Naziv semifreddo znači poluhladno i slastica se služi polusmrznuta. Osnova deserta su jaja, slatko vrhnje i karamelizirani usitnjeni bademi. Omiljeni desert mnogih restorana zbog jednostavne pripreme a i našim domaćicama . Na ovoj radionici pripremat ćemo semifreddo od jagoda i ukomponirat ćemo ga u jedan fini restoranski desert” – navela je pastry chefica Ivana Bradarić, voditeljica ŠKMER-ovih slatkih tečajeva i treninga.

Na repertoaru ove radionice su i terrine. Mogu biti pečene, kao i želatinozne mousse kreme. Naziv su dobile po pravokutnim posudama, a režu se na šnite. Desert je nježan, prozračne teksture. Na radionici s Ivanom radit će se topla, čokoladna terina s dodatkom kajenskog papra i čilija.

Cijena tečaja je 450 kuna. Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje slastica

 

Scroll to Top