SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Slatki božićni stol

17-21 h srijeda, 7. prosinca 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Pripremite se za blagdane i iznenadite ukućane božićnim stolom punim slastica s raznih strana svijeta. Vanil kiflice i vanilice, husarski kolačići, orah štangice, kao i drugi domaći prhki keksići, neizostavni su bili i na blagdanskim stolovima naših baka. Želite li iskušati čime se slade za blagdane, dočekuju obitelj i goste Talijani, Danci, Austrijanci ili, pak, u Meksiku i u zemljama Južne Amerike, prijavite se na radionicu pod vodstvom pastry chefice Ivane Bradarić.

“Na ovoj radionici raditi ćemo tradicionalne svečane kekse raznih zemalja jer kolačića nikada previše. Naučiti ćemo praviti, dakao, i sve isprobati, alfajores, polvorones, linzere, danish butter cookie, amaretti morbidi i još ponešto i koliko stignemo” – najavila je Bradarić.

Alfajores – potječu iz Južne Amerike, a tradicionalno se pune karamel kremom ili s dulce de leche (karamel mlijekom).

Polvorones su poznati i kao meksički svadbeni kolači, a riječ je o perhkim keksima s pekan orasima.

Linzeri su, pak, najpoznatiji austrijski sendvič keksi punjeni marmeladom od crvenog voća, dok su danish butter cookies – keksi prepoznatljivog okusa po vaniliji i maslacu. Iznutra nježni, a izvana blago hrskavi.

Amaretti morbidi mekani su talijanski keksići od badema, uobičajeni u mnogim regijama Italije.

Oblik zna biti pomalo nepravilan, jer savršenstvo izrade leži upravo u njegovim nesavršenostima.

Cijena tečaja je Cijena: 452 kn (59,99 eur). Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje slastica

 

Scroll to Top