SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Talijanski À la carte desert…tiramisu i panna cotta

17-21 h srijeda, 16. ožujka 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Na ovoj radionici s pastry cheficom Ivanom Bradarić ljubitelji slastica pripremt će dva najpoznatija talijanska deserta u restoranskoj À la carte varijanti. Na repertoaru su tiramisu i pana cotta s maslinovim uljem i agrumima.

Tiramisu koja doslovno znači “podigni me”, prema jednoj od priča smišljen je u bordelu u središtu Trevisa u 19. stoljeću te su ovom desertu pripisivani afrodizijačka svojstva. Druga je priča da je desert nastao u restoranu Le Beccherie u istom gradu, te uveden u jelovnik 1972. godine, no nikad nije patentiran. Tijekom godina ova slastica se proširila van granica Italije u raznim varijantama te je postala nezaobilazna i u boljim restoranima diljem svijeta. Sastojci su uvijek isti; piškote (ladyfingers), mascarpone, kava, jaja i kakao.

Panna cotta (kuhana krema) je jedan od najpopularnijih deserata ne samo u Italiji, nego i u svijetu. Postala je poznata 1960-ih godina, a 2000. je uvrštena kao tradicionalna hrana regije Pijemont. Ta kuhana krema od mliječnog vrhnja, zgusnuta želatinom i aromatizirana vanilijom odličan je desert za vruće ljetne noći.

Cijena tečaja je 450 kuna. Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

https://www.skmer.hr/tecajevi-za-ljubitelje-slastica/

Scroll to Top