SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Tri vrhunska deserta sa šljivama koja morate isprobati!…Prijave u tijeku

Srijeda 17-21 h, 25. 9. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Na prvoj jesenskoj Slastičarnici srijedom, jednodnevnom tečaju za ljubitelje slastica,  pripremat ćemo deserte u kojima glavnu ulogu ima šljiva. To voće, kojim se označava kraj ljeta, prava je riznica zdravlja, posebice antioksidansa koji štite tjelesne stanice od oštećenja te djeluju protuupalno. Sva tri deserta su posebna, različita i u svakome, naoko obična namirnica poput šljive, dat će drugu dimenziju kojom možete oduševiti svoje ukućane, kao i goste u objektu.

SLASTICE NA RADIONICI:

  • Zapečene šljive s medom, crnim paprom, kremom od mascarponea i crumbleom
  • Frangipan tart sa šljivama i bijelom čokoladom
  • Knedle

Zapečene šljive s medom pripremat ćemo u modernijoj i neobičnijoj verziji s posebnim dodacima koji će ovaj drevni klasik pretvoriti u vrhunski desert, kako se to radi u suvremenom slastičarstvu.

Na Slastičarnici složit ćemo i frangipan tart, klasični francuski kolač koji se sastoji od prhkog tijesta, zapečene kreme od badema i šljiva. Priča kaže da je talijanski plemić Marquis Muzio Frangipani, koji je živio u Parizu u 16. stoljeću, izumio parfem baziran na mirisu gorkih badema koji se koristio za parfemiranje rukavica. Pariško društvo poludjelo je za rukavicama, a to je inspiriralo francuske slastičare da iskoriste njihovu popularnost i stvore bademovu kremu koju su nazvali Frangipane. Vremenom je ovaj nadjev postao popularan u raznim desertima, uključujući i tartove.

Knedlama sa šljivama vratit ćemo vas u djetinjstvo, a taj tradicionalni srednjoeuropski desert, pa i glavno jelo bogate povijesti, postoji u brojnim varijacijama. U Češkoj i Slovačkoj knedle sa šljivama poznate su kao “švestkové knedlíky” ili “slivkové knedle” i često se poslužuju s maslacem i šećerom. U Austriji se zovu “Zwetschgenknödel” i mogu se pripremati s krumpirovim tijestom ili tijestom od svježeg sira (kvarka). U Poljskoj su poznate kao “knedle ze śliwkami” i često se poslužuju s vrhnjem. Mi ćemo s našim polaznicima pripremiti ih kako su to radile naše bake.

Slastičarnica srijedom održava se od 17 do 21 sat, a cijena tečaja je 70 eura. Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumaciju svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61 ili info@skmer.hr
ONLINE PRIJAVE:

Tečajevi za ljubitelje slastica

Scroll to Top