SLASTIČARSKI IZAZOV: Basque vs. New York Cheesecake u Slastičarnici srijedom

17-21 h srijeda, 8. 5. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

U svijetu slastičarstva, Basque i New York cheesecake su nezaobilazni klasici u kategoriji torti od sira. Nude jedinstvene okuse i teksture, svaki s svojim karakterističnim šarmom. Ali koji je bolji? Kako se ovi dvije torte od sira uspoređuju i kako odabrati između njih?

Basque Cheesecake:

  • Rustikalna, kremasta poslastica koja potječe iz Baskije, poznata i kao “Baskijska torta od sira”.
  • Razlikuje se od klasičnih američkih cheesecakeova po jednostavnom, ali bogatom ukusu i teksturi.
  • Karakteristično je za ovu tortu njezin grubo pečeni izgled, koji dolazi od specifičnog načina pečenja, rezultirajući tamnom koricom i kremastim unutrašnjim slojem.
  • Nudi jedinstvenu kombinaciju okusa i tekstura, privlačeći one koji cijene autentičnost i tradiciju.

New York Cheesecake:

  • Klasik koji je neizostavan u svijetu slastica, proslavljen u bruklinskom restoranu Junior’s.
  • Elegantna američka varijanta koja je postala klasik u prošlom stoljeću.
  • Nije prezahtjevan za pripremu, a u kratkom vremenu dobijete vrhunske rezultate u okusu i izgledu.
  • Može se pripremiti u različitim varijantama, od klasične verzije s jajima ili bez, sa svježim voćem ili voćnim marmeladama, pružajući beskonačne mogućnosti kreativnosti.

 

Ne propustite priliku da istražite ove dvije slastičarske lektire na radionici u ŠKMER Kuharskoj Akademiji. Prijavite se već danas i zaronite u svijet slatkih čarolija! 🍰🗽

Cijena tečaja je 70 eura. Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61 ili info@skmer.hr

ONLINE PRIJAVE:

Tečajevi za ljubitelje slastica

 

 

Scroll to Top