Slastičarski Master Classovi

OD OSNOVA DO MODERNOG SLASTIČARSTVA: Istražite svoju kreativnost i talent na slastičarskim master classovima Tereze Alabande.

 


KAKO NAPRAVITI SAVRŠENE EKLERE SVAKI PUT – S OKUSOM VIŠANJA I PISTACIJA
Ekleri su duguljaste slastice izrađene od pâte à choux tijesta koje se kod nas zove hrustavo ili pareno tijesto. ovo tijesto je specifično po tome što se prvo kuha, a zatim oblikuje i peče. Oblikovanje savršeno uniformnih eklera je veliko umijeće i zahtijeva dugogodišnju praksu, ali na ovom masterclassu naučit ćete nekoliko dragocjenih trikova kako bi vam ekleri uvijek izgledali kao iz francuske slastičarnice. Punit ćemo ih jednom od najukusnijih kombinacija – višnjama i pistacijama.
11.03. – 12.03.2024.
Od 9 do 15 sati.
cijena: 250 EUR

 

KAKO NAPRAVITI MONOPORCIJU U OBLIKU VOĆA
Monoporcije u obliku raznog voća poput limuna, kruške ili jabuke pravi su hit u modernom slastičarstvu. Kako ih napraviti, izvana i iznutra, kako istaknuti njihov okus, te kako ih učiniti realističnima naučit ćete na ovom masterclassu!
08.04. – 09.04.2024.
Od 9 do 15 sati.
cijena: 250 EUR

 

ENTREMET I MONOPORCIJE U OKUSIMA MEĐIMURSKE GIBANICE
Na ovoj radionici naučit ćete kako napraviti entremet i monoporcije – vrhunsku formu francuskog slastičarstva, ali s okusima tradicionalne međimurske gibanice! Izrađivat ćemo mekani biskvit i hrskavi sloj s okusima maka i oraha, jabuke ćemo kuhati sa začinima, a od sira ćemo napraviti kremasti mousse. Nakon toga ćemo pripremiti sjajnu glazuru i temperirati čokoladu kako bismo napravili atraktivne ukrase za naše kreacije.
2024.
Od 9 do 15 sati.
cijena: 250 EUR

 

POTPUNO ČOKOLADNI MILLE-FEUILLE
Izrada lisnatog tijesta s maslacem je posebno umijeće koje zahtijeva strpljenje i preciznost. Na ovoj radionici naučit ćete kako napraviti čokoladno lisnato tijesto. Zatim ćemo tijesto oblikovati i ispeći za desert koji se zove mille-feuille, a u prijevodu s francuskog znači “tisuću listova”. Ova ukusna pravokutna slastica sastoji se od tri sloja hrskavog lisnatog tijesta između kojih će biti čokoladna krema, a dekorirat ćemo je ukrasima od temperirane čokolade.
06.11. – 07.11.2023.
Od 9 do 15 sati.
cijena: 250 EUR

 

 

BOŽIĆNE MONOPORCIJE
Kako napraviti atraktivne monoporcije u božićnom ruhu tema je ovog masterclassa. Koristeći razne silikonske kalupe napravit ćemo pravu božićnu slatku gozbu. Uz to će polaznici naučiti o tehnikama izrade specijalnih biskvita, različitih inserata i izrade ukrasa od temperirane čokolade s božićnom tematikom.
2024.
Od 9 do 15 sati.
cijena: 250 EUR 

 

KAKO NAPRAVITI CROQUEMBOUCHE – FRANCUSKU SVEČANU TORTU OD PROFITEROLA U OBLIKU STOŠCA
Croquembouche je francuska svečana torta izrađena od profiterola složenih u oblik stošca. Profiteroli su okrugle loptice pečenog pâte à choux tijesta (parenog ili hrustavog tijesta), koje se pune slastičarskom kremom i uranjaju u vrući karamel. Zatim se profiteroli slažu u oblik stošca i lijepe karamelom. Slijedi izrada raznih ukrasa, a zatim i degustacija ove neobične slatke kreacije.
2024.
Od 9 do 15 sati.
cijena: 250 EUR 

 

ENTREMET I MONOPORCIJE OD MRKVE
Na ovom masterclassu napravit ćemo mekani i sočni kolač od mrkve koji ćemo oplemeniti narančom i krem sirom, a zatim uljepšati sjajnom glazurom i atraktivnim dekoracijama od temperirane čokolade.
2024.
Od 9 do 15 sati.
cijena: 250 EUR 

 

KAKO NAPRAVITI ČOKOLADNE PRALINE
Čokoladne praline ili čokoladni bomboni su mali čokoladni zalogaji koji se sastoje od punjenja raznih okusa koji su omotani krckavim tankim slojem čokolade. Za njihovu izradu koristit ćemo posebne kalupe napravljene za tu namjenu. Koristit ćemo i specijalne boje za čokoladu kako bismo naše praline dodatno uljepšali. U ovoj radionici uronit ćemo u svijet čokolatijerstva i naučiti metode temperiranja čokolade, tehnike izrade čokoladnog “omota” te pripreme i načina punjenja čokoladnih bombona.
2024.
Od 9 do 15 sati.
cijena: 250 EUR 

 OBRAZAC ZA PRIJAVU

Slastičarski Master Classovi
Scroll to Top