SLATKA JESEN U ŠKMER-u: Master classovi Tereze Alabande & Slastičarnice srijedom Ivane Bradarić

U listopadu krećemo novim serijalom Slastičarnica srijedom, jednodnevnih tečajeva za ljubitelje slastica, a započinjemo i s novim ciklusom hands on master clasova Tereze Alabande za one koji žele zaći u svijet Haute pâtisserie.

Slastičarnice srijedom održavaju se od 17 do 21 sat, a polaznici pripremaju atraktivne slastice koje mogu se pripremati kući, kao i u kuhinji kakvog boljeg lokala. Sve se radi uz vrsne domaće slastičarske chefove, a tu je prije svega pastry edukatorica Ivana Bradarić. Šefica je slastičarskog odjela splitskog restorana Brasserie on 7 , vodi i ŠKMER -ovu Pastry Chef – Akademiju Slastica za profesionalce i one koji to žele postati.

Više o tome na linku:

Pastry Chef – Akademija slastica

Ivanine kreacije objedinjuju moderno i tradicionalno, starinsko i inovativno, a tečajevi privlače od amatera, profesionalnih kuhara koji žele obogatiti ponudu modernim restoranskim desertima i slastičara početnika pred ulaskom u profesionalne vode.

Prva Slastičarnica srijedom s njezinim potpisom je na temu modernih tartova, a održat će se 5. listopada. Iduća je 2. studenog kad će se razvlačiti tijesto za domaće kore te praviti razne baklave. U prosincu Ivana će nam pokazati kako božićni stol mogu obogatiti španjolski alfajores, meksički pekan keksi, gingerbread ili medenjaci po raznim svjetskim recepturama.

SLASTIČARNICA SRIJEDOM jednodnevni tečajevi:

5. listopad 2022. – MODERNI TARTOVI

Izrada modernih tartova od bundeve, lemon tartova, tartova tatin od prhkog tijesta punjenih kremom i dekoriranih slatkim vrhnjem. Cijena: 452 kn (59,99 eur)

2. studeni 2022. – VUČENO TIJESTO

Izrada tradicionalnih baklava s ručno rađenim korama. Cijena: 452 kn (59,99 eur)

7. prosinac 2022. – SLATKI BOŽIĆNI STOL

Izrada raznovrsnih prhkih božićnih kolača za slavlja s različitih strana svijeta od španjolskih alfajoresa, meksičkih pekan keksa, pa do gingerbreada ili medenjaka. Cijena: 452 kn (59,99 eur)

👉👉PRIJAVE: 099 319 89 61 ili infskmerer.hr ili na obrascu na linku:

https://wwskmerer.htecajevivi-za-ljubitelje-slastica/

 

TEREZA ALABANDA U ŠKMER AKADEMIJI: Jednodnevni master classove subotom i čokoladni tjedan od 28.studenog do 3. prosinca 2022.

U listopadu počinjemo i drugi ciklus master classova Tereze Alabande koji nam donosi pripremu modernih slastica na Haute pâtisserie načine, drugim riječima, njezine originalne kreacije i one kakve se uče u prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu” gdje se Tereza se usavršavala. U međuvremenu na njezinoj stranici www.pastrymaestrara.com pogledajte što sve radi ova vrhunska slastičarka i skinite besplatnu knjigu recepata, a u nastavku popis njezinih majstorskih radionica.

“SLATKA JESEN” Entremets od jabuka i krušaka – 15.10. 2022. (subota)

CHOUX U KALUPU 12.11. 2022. (subota)

👉👉👉ČOKOLADNI TJEDAN 28.11. 2022. (ponedjeljak) – 3.12. 2022. (subota)

LJUBAVNE SLASTICE VALENTINOVA – monoporcije, tart 21.1.2023. (subota)

ARTISAN KRAFNE I BRIOCHE na nekoliko načina – 17.2. (petak) i 18.2. 2023. (subota)

NAJLJEPŠI DESERTI S JAGODAMA (torta, entremet, čašice) – 22.4. 2023. (subota)

👉 PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko obrasca na linku:

Slastičarski Master Classovi

 

Scroll to Top