SLATKI MASTER CLASS TEREZE ALABANDE No 6: Lisnato tijesto – Mille feuille

18. & 19. ožujka 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Izrada lisnatog tijesta na moderni način, pečenje i rezanje za mille-feuille kao i priprema krema diplomate, tema je ovog dvodnevnog master classa Tereze Alabande. Ovom radionicom približava se kraju ciklus osam dvodnevnih radionica (petkom 16-21 h  i subotom 8-15 h) u ŠKMER Akademiji jedne od vodećih hrvatskih slastičarki.

Lisnato tijesto će s polaznicima raditi s maslacem, što je jako važno, pogotovo za one koji nikada nisu iskušali tu varijantu. Takvo tijesto, ističe Alabanda, ima specijalan, superioran okus i teksturu u odnosu na ono s margarinom.

“Osim za mille-feuille, lisnato tijesto se koristi za tuljke od lisnatog tijesta, jalousie; pecivo od lisnatog tijesta punjeno kremom i voćem, razne jastučiće punjene slatkim ili slanim nadjevima, kremšnite i slično. Mille-feuille će biti napunjen ukusnom kremom, a u sredini će se naći i malo iznenađenje. Ovakva slastica može se poslužiti u slastičarni, restoranu ili hotelu za sve prigode” – poručila je Alabanda.

Riječ je o modernim izvedenicama slastica kakve je Tereza usavršila u prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu” te na “Barry Callebaut Chocolate Academy” u Wiezeu u Belgiji. Dakako, uz njezin autorski rukopis koji je izdvojio među vodeće domaće slastičarke.

Idućeg vikenda s Terezom rade se  Zdrave slastice: veganski bezglutenski tart od limuna, brownies bez glutena, veganska/paleo čokoladna torta, veganska/paleo tortica od borovnica i “bijele čokolade”.

Cijena dvodnevnog master classa je 1.800 kn, a članovi ŠKMER-a imaju članski popust za profesionalne treninge.

PRIJAVE I INFORMACIJE: 099 319 89 61, info@skmer.hr

Scroll to Top