SLATKI USKRS: Radionica sirnice i torte od mrkve

17-21 h  petak, 8. 3. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Na ovoj Slastičarnici srijedom pozabavit ćemo se dvama uskršnjim klasicima – domaćim i američkim, tako da ćemo s polaznicima pripremat sirnice kao i tortu od mrkve s kremom od sira kakva se služi u SAD-u od 60-ih godina prošlog stoljeća.

👉SIRNICA ili PINCA obožavani je slatki kruh koji se najčešće peče za Uskrs,  gostima poklanjala kao znak dobrih želja, prema nekim izvorima u naše krajeve stigao je iz mletačke kuhinje. U sirnicu se obično stavljaju grožđice i pinjoli, a nekad se dodavao i šafran. Dalmatinski naziv ‘sirnica’ nije od sira, već je se nekad pravila od usirenog tijesta umjesto kvasca.

TORTA OD MRKVE postala je naširoko poznata u SAD-u tijekom 20. stoljeća, iako preteče ovog deserta nalazimo i u jednoj  francuskoj kuharici izdanoj 1827. godine. Tijekom 1960-ih i 1970-ih, torta od mrkve postala je popularna u SAD- u kao zdravija alternativa drugim desertima, zbog sadržaja povrća i manje količine šećera. Postala je simbolom uskrsnog slavlja u mnogim kulturama, vjerojatno i zbog sezone mrkve koja se poklapa s Uskrsom, a povezuje se i s uskršnjim zecom.

Cijena tečaja je 70 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

 

Tečajevi za ljubitelje slastica

 

 

Scroll to Top