SPLIT GOURMET EXPO 2020: Prijavite se na natjecanje pizzaiola na našem gastro festivalu u prosincu

3. prosinca 2020., Split

Drugo po redu Natjecanje pizzaiola održat će se na Split Gourmet Expou, kao nastavak lani održanog na Biseru moru u Supetru na Braču gdje je pobijedio odnio Talijan Berardino Aversa. I ove godine svaki će natjecatelj praviti pizzu po svom izboru u dva primjerka, jednu za ocjenjivački sud, a drugu za degustaciju posjetiteljima. Pizzaioli imaju na natjecanju 15 minuta za pripremu, izradu pizze te pospremanje radnog mjesta i radne površine, kao i do 10 minuta za prezentaciju pizze.

Svaki natjecatelj može pripremiti tijesto dan prije u objektu gdje će se odvijati natjecanje, a dodatnu opremu kao što su tanjuri za prezentaciju, osigurati će organizator. Natjecatelji su dužni dostaviti listu namirnica koje su im potrebne za pripremu pizza, ako organizator nije u mogućnosti osigurati sve sastojke pravodobno će obavijestiti natjecatelj kako bi oni mogli sami donijeti potrebno.
Natjecatelje će ocjenjivati četveročlani stručni ocjenjivački sud – predsjednik i tri člana, a rad ocjenjivačkog suda je javan.

Ocjenjivati će se:
– urednost radne površine
– opća urednost natjecatelja
– tehnike pripreme pizze
– kvaliteta tijesta
– stručnost izrade pizze
– stupanj ispečenosti pizze
– kreativnost – kombinacija sastojaka
– pravilan omjer sastojaka
– sklad okusa pizze
– prezentacija i izgled pizze
– poštivanje propozicija natjecanja (negativni bodovi)
– složenost pripreme


TROŠKOVI NATJECANJA: 225 kn

Prijava: Natjecatelji trebaju popuniti prijavnicu za natjecanje do 15. studenog 2020.i poslati je na e-mail adresu: info@skmer.hr.

Prijava on-line: https://www.skmer.hr/on-line-prijava-biser-mora-i-grand-gourmet/
Natjecatelji su dužni uplatiti troškove natjecanja na žiro račun Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, te potvrdu o uplati poslati na email: info@skmer.hr.

 

Scroll to Top