SPLIT GOURMET EXPO: Edukacije uz vrhunske proizvode i velika imena regionalne gastro scene

2.- 4. prosinca, Split

Festival Split Gourmet Expo 2020 u svom posebnom međunarodnom izdanju kojim će se objediniti natjecanja kuhara, konobara i barmena 15. Bisera mora i 6. Grand Gourmeta, donosi i iznimno bogat program besplatnih edukacija uz prezentacije i degustacije vrhunskih proizvoda. Edukacije će se moći popratiti putem live streama ili izravno, uz prethodnu prijavu na mail ili kontakt broj ŠKMER-a koji su u nastavku teksta. Vodit će ih renomirana imena regionalne gastro scene: Stevo Karapandža, pizza majstor i edukator Marin Vanjak, splitski koktel majstor Jure Vojković, kao i Ivana Rukavina, certificirana nutricionistica biljne prehrane. Bit će tu i velikani bosanskohercegovačke kuhinje Hamid Hadžić i Nijaz Hadžiabdić Slatki, cijenjena hrvatska slastičarka mlađe generacije Suzana Kvesić, vrgorski vinar Dario Gašpar, Jadran Grančić, dvostruki pobjednik Bisera mora, Mario Pavić, profesor kuharstva i ugostitelj, te master chef Željko Neven Bremec, glavni edukator i predsjednik ŠKMER-a.

Na edukacijama upoznati ćemo se sa začinskim mješavinama za mariniranje Kotanyi kroz degustaciju, kao i “plant based cooking”, slastice te jela od hummusa koprivničke tvrtke Sana delikatese. Doznat ćemo i ako se pravi savršen gin tonic te kokteli s Antique pelinkovcem. Tvrtka Centaurus, inače vlasnici lanca Gastro ribarnice Brač, predstavit će liniju proizvoda “, vrhunske morske namirnice koje su očišćene, predtermički ili termički obrađene čime se ubrzava priprema u profesionalnim kuhinjama. Kušat će se vina i likeri Korlat te educirati o uzletu sorte Plavka koja je zahvaljujući novim tehnologijama i znanjima zadnjih godina daje vrhunska vina. Na prezentaciji Vitamixa, jednog od najboljih svjetskih blender kojeg ekskluzivno zastupa zagrebačka tvrtka Enzita, upoznati ćemo nove trendove u gastronomiji kroz pripremu gelova i krema.

Kako je broj sudionika na edukacija ograničen, molimo zainteresirane da se prijave na mail: info@skmer.hr ili na broj: +385 99 319 89 61.

PROGRAM EDUKACIJA

SRIJEDA, 2.12.2020., 13:00 – 18:00

13:00 – 13:45
Kotanyi Suhe marinade za mesne delicije, Željko Neven Bremec i Hamid Hadžić

14:45 – 16:00
Tribina PIZZA, Marin Vanjak
(uz malu školu ocjenjivanja natjecanja u pizzi i upute za natjecatelje)

17:00 – 17:45
Savršeni gin tonic, Jure Vojković & Mario Majcan – Badel 1862

ČETVRTAK, 3.12.2020., 13:00 – 20:00

13:00 – 13:45
Centaurus Ready to cook, Željko Neven Bremec

14:45 – 15:30
Kokteli s Antique pelinkovcem, Jure Vojković & Mario Majcan – Badel 1862

16:30 – 17:15
Vertikalna radionica Plavke, Dario Gašpar

18:15 – 19:45
Plant based cooking, Ivana Rukavina & Sana delikatese

PETAK, 4.12.2020., 09:00 – 18:00

09:00 – 09:45
Slastice i Sana, Suzana Kvesić

10:45 – 11:30
Korlat tradicionalne rakije i likeri uz jela, Mario Pavić i Stevo Karapandža

12:00 – 12:45
Lareto savršeni rižoti, Željko Neven Bremec, ŠKMER Kuharska Akademija

12:30 – 13:45
Bosanska rapsodija u slatkom sa Slatkim, Nijaz Hadžiabdić

14:45 – 15:30
Priprema hummusa i jela s hummusom, Hamid Hadžić & Sana delikatese

16:30 – 17:30
Novi trendovi u gastronomiji: Gelovi, kreme, teksture – kada to radi vrhunski profesionalni  Vitamix blender, Jadran Grančić

Cjelovit program SGE 2020:

PROGRAM-SPLIT-GOURMET-EXPO-BISER-MORA-GRAND-GOURMET-2020

Scroll to Top