SPLITSKI CVIT pripao je Mariji Lulić…zasluženo priznanje velikoj humanitarki i potpredsjednici ŠKMER-a

Marija je provela desetljeća gradeći kulinarsku priču splitskog hotela Park vodeći se sloganom „Naša struka traži uvik nešto novo“, a tako je se nastavilo i u mirovini. Za Međunarodni dan žena dodijeljen joj je Splitski cvit, posebno priznanje Splićankama koje su se istakle društvenim djelovanjem u svom gradu, a Marija ga je itekako zaslužila na humanitarnim akcijama ŠKMER-a i kuhanjima za potrebite. Kad se tome pribroji njezin doprinos na educiranju mlađih naraštaja kuhara, a posebice dobra volja, humor i dobro koje prosipa oko sebe, onda nema dvojbe da je ovo priznaje stiglo u prave ruke. Teta Mare nosi i titulu Vitezice kulinarstva, mentorica je i međunarodni kulinarski sudac, kao i strastvena navijačica Hajduka s kojim dijeli i rođendan.

– Ova mi nagrada puno znači, ovjekovječila je sav moj trud i rad. Kada sam čula priče ostalih sedam latica i što su sve napravile, pitala sam se gdje sam ja kao obična kuharica. Doduše, stoji da sam u hotel Park uložila puno truda, tamo sam glavna chefica bila 44 godine. Ponosna sam i na rad u ŠKMER-u, to je rasadnik mladih kuhara – kazala je Marija Lulić za Slobodnu Dalmaciju i dodala da ima samo još jednu želju, a to je da Hajduk bude prvak.

Za ovogodišnji Splitski cvit, nagradu koju posljednjih 11 godina dodjeljuje udruga Naš kvart,  ove godine bilo je nominirano još sedam žena ili “latica” kako ih zasluženo naziva. Među njima su se našle Marina Vidović, predsjednica Udruge za promicanje mentalnog zdravlja “Feniks”, Ecija Budić, odgajateljica u dječjem vrtiću “Dobri”, Sonja Šumić, suvlasnica Naklade Fragment. Bila je među nominiranima i Dubravka Ledina, voditeljica mobilnih palijativnih timova Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, Morana Koludrović, prodekanica za studijske programe splitskog Filozofskog fakulteta, Daša Gazde, predsjednica Društva arhitekata Split, te Darija Baković Kramarić, predstojnica Klinike za bolesti srca KBC-a Split.

Foto: Igor Jakšić/Dalmacija Danas

https://www.dalmacijadanas.hr/nasa-struka-uvik-trazi-nesto-novo-vitezica-kulinarstva-otkriva-gastronomija-je-uznapredovala-ali-sve-se-svodi-na-osnovu-kulinarstva-i-tradiciju-koju-trebamo-i-moramo-postovati/

Scroll to Top