SPLITU S LJUBAVLJU 2019: Na Badnjak tradicionalni ŠKMER-ov bakalar za pet tisuća Splićana

Oko 5.000 porcija bakalara skuhanog u “mega teći” promjera od oko 2,2 metra, tradicionalno je na badnjak u niti pola sata podijeljeno na splitskim Prokurativama. Kao i ranijih godina spremili su ga 40-ak profesionalnih kuhara naše udruge, brojni volonteri i prijatelji ŠKMER-a, a radi se o akciji “Splitu s ljubavlju” koja se tradicionalno održava 24. prosinca. Bakalar su dijelili  učenici splitskih srednjih škola
(Tursitičko ugostiteljska škola Split, V. gimnazija Vladimir Nazor, Škola za dizajn,grafiku i održivu gradnju, Graditeljska-geodetska tehnička škola) kao i lokalni političari predvođeni gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i županom Blaženkom Bobanom.

Radi se o akciji koju je prije 14 godina u suradnji s Gradom Splitom pokrenuo pokojni Miro Bogdanović. Teća je posebno je za ovolike količine hrane izgrađena u splitskom Škveru, te se na Prokurative dovozi “paukom”.

“Puno je ljudi koji sebi ne mogu priuštiti danas bakalar, a nama je želja da im priuštimo dobru porciju i da budu zadovoljni. Spremamo pravi bakalar, a to se vidi po boji jer je svjetlije i ima dignute peraje. Kako bi bio dobrog okusa morate imati vrhunsko maslinovo ulje i domaći češnjak i peršin” – dodala je dopredsjednica ŠKMER-a Marija Lulić, koja predvodi humanitarne akcije naše udruge.

Dodajmo, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se tradicionalno obilježava 3. prosinca  širom svijeta, zajedno sa slastičarima hotela Le Meridien Lav Split naše Sandra Šore i Marija Lulić pravile su i božićne kolače u Centru Juraj Bonači. Druženje s korisnicima i djelatnicima centra je bilo pod motom, ujedno i receptom: ŠAKA OSMIJEHA, ZRNO VOLJE I KAP LJUBAVI, a kako je se Juraj Bonači ove godine pridružio se volonterskoj akciji O’la la 366 večera, božićne poslastice podijeljene su beskućnicima o kojima skrbi Udruga Most.

 

Scroll to Top