Sudjelovali smo na 27. Danima volonterstva i solidarnosti, prikupljena su sredstva za defibrilator udruzi Autizam 365

Na tradicionalnoj humanitarno-prodajnoj manifestaciji Dani volonterstva i solidarnosti, koju je 27. put organizirao Regionalni volonterski centar Udruge ‘MI’ – Split u subotu u Đardinu, građani su se imali prilike upoznati s radom 35 udruga i ustanova iz Splita i okolice, među kojima je bila i ekipa ŠKMER-a. Kupnjom slastica na našem štandu, kao i izložaka drugih sudionika, prikupljeno je oko 3.800 eura za kupnju defibrilatora – uređaja za reanimaciju udruzi ‘Autizam 365’. Uređaj će biti javno dostupan građanima ispred Centra za autizam Split.

„U okolici Centra nalazi se još nekoliko ustanova te kvartu gravitira velik broj ljudi. Javno dostupni defibrilatori, poznati kao automatski vanjski defibrilatori (AVD), su ključni za povećanje preživljavanja kod srčanog zastoja izvan bolnice. Uređaje se može lako upotrijebiti jer daju jasne, glasovne upute koje vode korisnika kroz svaki korak, čime se omogućava brza i efikasna intervencija, a udruga planira i obavljati aktivnosti podizanja svijesti o važnosti prve pomoći i edukacije o postupcima reanimacije i korištenju defibrilatora. Na štandovima je prikupljeno ukupno 3.809,70 eur, čime će se omogućiti kupnja defibrilatora sa stalkom te prateće edukacije o njegovom korištenju za osoblje ustanova na Spinutu“ – priopćili su iz Regionalnog volonterskog centra Split.

 

Građani koji nam se nisu stigli pridružiti na sutrašnjoj manifestaciji, vezano za mogućnosti uključivanja u volontiranje mogu se javiti Regionalnom volonterskom centru Split ili pretražiti stranicu: https://volonteka.hr/ u potrazi za brojnim akcijama koje će se odvijati kroz naredni tjedan kroz kampanju Hrvatska volontira, a ako žele donirati za Udrugu Autizam 365, u OTP banci je još mjesec dana otvoren podračun za humanitarnu akciju – IBAN: HR8324070001500022952. U opis plaćanja molimo navesti: „Donacija za Udrugu Autizam 365“.

Manifestacija se održala u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, a financirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i organizirana uz podršku HDS ZAMP i Mlinar pekarske industrije d.o.o.

Scroll to Top