SUSHI CHEF – Četverodnevni kulinarski trening za profesionalce

13. – 16. 3. 2023. (od 9 do 15 sati.)

Naučite se o tehnikama, priboru, namirnicama i dodacima u popularnim japanskim jelima, a posebice varijantama sushija kao što su hosomaki, uramaki, nigiri i sashimi na ovom četverodnevnom kulinarskom treningu za profesionalce i napredne ljubitelje kuhanja.

Također, edukacija donosi i kako pravilno tretirati sirove namirnice radi zdravstvene ispravnosti te atraktivne načine prezentacije.

Posebno ćemo se posvetiti sashimiju; tanko sječenoj sirovoj morskoj deliciji koja se jede uz dodatke soja umaka i nevjerojatno ljekovitog “japanskog hrena” – wasabija, a ima niz podnaziva vezano od kojeg se stanovnika mora radi. Između ostalih tu su “maguro” (Tuna), “sake” (losos), “saba” (skuša), “ika” (lignja), “tako” (hobotnica)…

S našim chefovima pripremat ćete morske plodove i povrće u tempuri – tehniku pripreme u dubokom ulju koju su Japanci preuzeli od Portugala i doveli je do savršenstva, tunu tataki te poke bowl salatu (deliciju havajskih ribara nastalu japanskim i kineskim utjecajima). Bit će i druga poznata jela japanske kuhinje koja nosi naziv Washoku, a uvrštena pod okrilje UNESCO-ve zaštićene kulturne baštine 2013. godine.

Naši voditelji demonstrirat će tehnike rezanja, a zatim ćete uz sami pripremati svoje japanske delicije od svježih namirnica koje ćete nakon završetka edukacije moći pripremati i u ugostiteljskim objektima.

Dodajmo, Washoku je posebice cijenjen jer potiče poštivanje okoliša i ljudske kreacije te promovira zdravu prehranu.

INFORMACIJE I PRIJAVE – 099 319 89 61/ info@skmer.hr

Više o svemu na linku:

SUSHI CHEF

Scroll to Top