SUSHI TIME: Otkrijte tajne umamija na radionici japanskih delicija

četvrtak 17-21 h, 26. listopada 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split 🍣🍤

Doznajte kako pripremiti sushi, sashimi, tempuru i druge delicije “zemlje izlazećeg sunca” na radionici za ljubitelje kuhanja četvrtkom.
Japanska kuhinja poznata je pod imenom Washoku, a uvrštena pod okrilje UNESCO-ve zaštićene kulturne baštine 2013. godine.
Washoku je uvijek pun umamija – tzv. petog okusa hrane koji budi sva čula, a teško se objašnjava riječima.
Dodajmo, da prvi sačuvani zapisi o sushiju u Japanu su iz 8. stoljeća, a najčešća je definicija da se radi se o jelu od riže začinjene octom koja se servira sa sirovom ili dimljenom ribom ili pak ukrašena plodovima mora ili povrćem.
Sashimi je pak tanko sječena sirova riba koja se jede uz dodatke soja umaka i wasabija, a ima niz podnaziva vezano od kojeg se stanovnika mora radi. Između ostalih tu su “maguro” (tuna), “sake” (losos), “saba” (skuša), “ika” (lignja), “tako” (hobotnica)…
Tempuru su, pak, u Japan donijeli portugalski misionara u 17 stoljeću. Radi se povrću, morskim ribama ili plodovima uvaljanima u lagano smjesu za tijesto s ledenom vodom, te isprženima u dubokom ulju koja je postala jedna od glavnih značajki japanske kuhinje.
Cijena tečaja je 70 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

 

👉👉📱💻PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili online:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top