TAJNE SUSHIJA I DRUGIH JAPANSKIH DELICIJA ZA POČETNIKE

srijeda 27. veljače u 17:00 -21:00h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Radionicu vodi majstor dalekoistočne kuhinje Duje Brčić, sushi chef u splitskom restoranu Kinoteka (ex Zlatna Vrata). Ljeti je zadužen za azijske okuse u kultnom Laganiniju na Palmižani gdje radi s Hrvojem Zirojevićem, a Duje je svoj uzlet započeo u Bota Oyster & Sushi baru kojeg su rado pohodili i gosti iz Azije.

Na radionici otkriti će nam tajne sushija, sashimija, tempure i drugih delicija “zemlje izlazećeg sunca”.

Prvi sačuvani zapisi o sushiju u Japanu su iz 8. stoljeća, a najčešća je definicija da se radi se o jelu od riže začinjene octom koja se servira sa sirovom ili dimljenom ribom ili pak ukrašena plodovima mora ili povrćem.

Sashimi je pak tanko sječena sirova riba koja se jede uz dodatke soja umaka i wasabija, a ima niz podnaziva vezano od kojeg se stanovnika mora radi. Između ostalih tu su “maguro” (tuna), “sake” (losos), “saba” (skuša), “ika” (lignja), “tako” (hobotnica)…

Tempuru su, pak, u Japan donijeli portugalski misionara u 17 stoljeću. Radi se povrću, morskim ribama ili plodovima uvaljanima u lagano smjesu za tijesto s ledenom vodom, te isprženima u dubokom ulju koja je postala jedna od glavnih značajki japanske kuhinje.

Cijena tečaja je 500 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji“, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku: https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

Članovi amateri imaju pravo na 3 gratis tečaja po svom odabiru. (iznos godišnje članarine je 750 kn po osobi)

 

Scroll to Top