TEČAJEVI ČETVRTKOM: Pogledajte video pripreme jela od bluefin tune

Svježa jadranska tuna u club sandwichu, tataru, carpacciu s narančom i kaparima, poke bowl salati sa sushi rižom, tjestenini s guščjom jetrom (foie gras), odresku s tikvicama uz Hollandaise umak s narančom bila je na repertoaru radionice za ljubitelje kuhanja. Chef Željko Neven Bremec proveo je polaznike kroz pripremu delicija sa svih strana svijeta od bulefin jadranske tune, dakle, svježe ribe koja stiže iz ulova, ne iz uzgajališta.

Bulefin tuna u raznim varijantama oksonica je azijske street food ponude, sve prihvaćenije i u ostatku svijeta, posebice za gurmanska jela za ponijeti kakvih smo se dotakli na našoj radionici. Izdvajamo jednostavan recept za carpaccio od posve svježe tune, kojim ćete oduševiti goste, a lako ćete sirovu tunu pretvoriti i u havajsku poke bowl salatu ili kakvu japansku deliciju.

CARPACCIO OD TUNE

Sastojci za 4 osobe:

Svježa tuna u komadu 400 g

Maslinovo ulje

Cvijet soli

Papar

Sok od naranče

Kapari

Način pripreme:

Na pladanj ili tanjur podlijte maslinovo ulje po dnu, posolite cvijetom soli i svježe mljevenim

paprom. Tunu izrežite na tanke listiće, 2-3 mm debljine. Pospite cvijetom soli, sokom od naranče i s malo maslinova ulja i marinirajte cca 30 minuta. Poslužite sa srcem naranče i kaparima, te fetom dobrog domaćeg kruha i čašom finog vina.

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top