TEREZA ALABANDA: Choux u kalupu…haute patisserie master class

subota, 12. studenog 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Pâte à choux ili hrustavo tijesto najčešće se koristi za izradu eklera i princes krafni. Međutim, može se pripremiti na specijalan način tako da se peče u kalupu i tako zadrži njegov oblik. Ova vrsta pripreme hrustavog tijesta je novijeg datuma i pruža nove mogućnosti estetike ove hrskave slastice. Kako napraviti Pâte à choux i ispeći ga u kalupu, uz to napraviti punjenje, nadjenuti tijesto te na kraju kako dekorirati ovu slasticu po haute patisserie načinu, naučit ćete na ovom master classu Tereze Alabande.

Kao što smo ranije pisali, ta diplomirana violinistica karijeru profesionalne glazbenice zamijenila je slastičarskom i završila edukacije na prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu” i njihovom londonskom ogranku. Usavršavala se na “Barry Callebaut Chocolate Academy” u Wiezeu u Belgiji, a kao svoja znanja i vještine potvrdila je u hotelu sa sedam zvjezdica Burj Al Arab u Dubaiju te u splitskoj slastičarni Crème de la Crème. Godinama je pastry edukator, piše članke vezane i promovira nove trendove domaćeg slastičarstva, posebice kroz svoju web stranicu Pastry Maestra: https://pastrymaestra.com/

Cijena master classa je 1.507 kn (200 eur)

PRIJAVE I INFORMACIJE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili na linku:

Slastičarski Master Classovi

 

Scroll to Top