TEREZA ALABANDA DVODNEVNI TEREZA ALABANDA MASTER CLASS: Savršeni ekleri s pistacijom i višnjama

11.& 12. ožujka 2024. (ponedjeljak & utorak, 9 do 15 sati), ŠKMER Kuharska Akademija, Split

Što je moderan ekler (éclair) i koliko se vaše varijante razlikuju od francuskih klasika kakve je, recimo, popularizirao jedan od očeva francuske gastronomije i slastičarstva, Antonin Carême (1784 – 1833), doznat će na dvodnevnom master classu Tereza Alabande koji će se održati kao dio edukacijskih paketa EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.).

Ekler je doživio značajnu preobrazbu od vremena Carêmea, a tada je bio slastica koja je pravljena tako da se pareno tijesto oblikovalo pomoću dvije žlice u duguljastu formu. Punio se tradicionalno slastičarskom kremom od kave, a glazirao fondan glazurom koja je poprilično slatka.

Danas, međutim možemo vidjeti savršene kreacije, kako izgledom, tako i okusom. Ekleri u suvremenom visokom slastičarstvu se mogu perfektno istisnuti slastičarskom vrećicom, često se znaju obogatiti hrskavim craquelinom na vrhu, puniti najrazličitijim, ponekad i egzotičnim kombinacijama krema te ukrasiti raznobojnim glazurama, čokoladnim i drugim ukrasima. Mogu biti poput malih jestivih umjetničkih djela, a takve tri kreacije očekujte i ovom dvodnevnoj majstorskoj radionici za talentirane ljubitelje slastica, kuhare i profesionalne slastičare. S polaznicima će se raditi punjenje pistacijama i višnjama , a doznat ćete kako ove slastice oblikovati za različite prigode.

“Ekleri se mogu posluživati u svim prigodama, od buffeta kada se prave u mini verziji koje možemo jesti rukama, preko deserta u restoranima i hotelima gdje su nešto veći, pa do varijante koja krasi vitrinu slastičarnice. Svakako pri tome treba paziti da budu primjerene veličine, izgleda i okusa, ovisno o tome za koju prigodu su namijenjeni” – objasnila je Alabanda.

CIJENA: 250 EUR (1.883,63 HRK)

PRIJAVE: 099 319 89 61 ili info@skmer.hr

Slastičarski Master Classovi

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) razvijaju 4 edukacijskih paketa projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) / Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, „Zajedno do fondova EU. Time ojačavaju stručni i društveni utjecaj podizanjem standarda temeljem napredne prakse i izvrsnosti. Obrazovnim programima ojačava svoju tržišnu poziciju kao i položaj korisnika – djece i mladih, njihovih nastavnika i obitelji, strukovnih nastavnika, mentora i ugostitelja.

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.


kUHINJA ZNANJA lenta

Scroll to Top