Treće gostovanje Ecole Ducasse završili smo dodjelom diploma polaznicima i prezentacijom slastica koje su četiri dana nastajale u ŠKMER Akademiji

održano 17.-20. svibnja 2022., Split
Prošlog tjedna održan je četverodnevni Pastry Chef Master Class francuske škole visoke gastronomije Ecole Ducasse u splitskoj ŠKMER Akademiji. Teme su bili boutique i tea-time deserti te Petits Gateaux (“mali kolači”), a edukaciju je vodio instruktor pastry chef Valentin Sanchez, inače pet godina predavač na École Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) – prestižnoj slastičarskoj školi koja djeluje pod okriljem edukacijskih institucija velikog francuskog chefa Alaina Ducassea.

“Prva tri dana su se radili biskviti, inserti i pripreme za ono što će se slagati kako bi pripremu segmenti za tea-time kolače, a onda je krenula priprema za monoporcije. Svi su segmenti u petak, dakle, završnog dana edukacije, spojili u slastice i prezentirali. Radilo se poprilično brzo kao što se to zaista radi u objektu, a od polaznika se zahtijevalo da budu aktivni i traže sve informacije koje su trebali. Srećom, svi smo na edukaciji od ranije bili slastičarski potkovani, tako das su pripreme išle brzo i glatko” – navela je polaznica Antonija Nikolić.
Na ovom treningu pripremale su se pod Sanchezovim vodstvom slastice: Marshmallow with invert sugar , Vanilla & Rum Baba, Pim’s revisite, Pecan chocolate cookies, Passion fruit macaroon, Gluten free coffee cocoa & pumpkin seeds cookies i Vanilla Chou-choux. Radilo se o kompleksnim slasticama koje spadaju u kategoriju haute patisserie, dakle, najviše razine slastičarstva, a služe se u vodećim restoranima Alaina Ducassea kojih je 34 u svijetu. Koristile su se brojne napredne tehnike, a ova hands on edukacija je završena dodjelom diploma polaznicima među koji su se educirali i zaposlenici ŠKMER-a kako bi prenijeli znanja i iskustva kolegama i drugim članovima udruge. Dodajmo, bilo je to treće gostovanju Ecole Ducasse u splitskoj ŠKMER Akademiji i prvo na temu slastica, a vjerojatno i jedini dolazak vrhunskih francuskih instruktora Alaina Ducassea, chefa s preko 20 Michelinovih zvjezdica, u regiju.

Scroll to Top