Trendovska jela od tune koja smo na radionici oplemenili Orgulinim aromatičnim uljima i cvjetovima soli

održano, 30. siječnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Radionica jela za ljubitelje kuhanja od Kali tune naših partnera Gastro ribarnica Brač, a i pokoje palamide donijela nam je niz receptura, a doznale su se i kuharske tajne vezane uz spremanje ribe po suvremenim trendovima. Kuhanje i druženje vodio je chef Željko Neven Bremec, a naučilo se kako se isijeca tuna i miješa za tartar te što sve treba za napraviti dobar carpaccio. Bremec je na radionici s polaznicima pripremio tunu na niz načina;  u woku s povrćem, u club sandwichu, pekla se u filetima, a vrhunac je bila tuna s guščjom jetrom (foie gras) koju je Bremec poslužio s domaćom zelenom tjesteninom. Kako bi se dobila posebnija nota ovih sirovih delicija od ribe, koristila su se aromatizirana ulja s narančom te češnjakom tvrtke Orgula. Solilo se  njihovim cvjetovima morske soli, a Orgulina “Aromatizirana morska sol s plavcem malim”, osim što je dala iznimne note jelima od tune i plamide, pokazala se i izvrsna za dekoracije tanjura.

Scroll to Top