TRENING SPORTSKE PREHRANE: Kroz Kuhinju Znanja naučite kreirati jelovnike sportašima na pripremama i natjecanjima

18. – 20.9.2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Za kuhare, vlasnice i voditelje objekata od restorana do hotela kao i drugi djelatnike koji svojim gostima sportašima žele kreirati optimalne jelovnike na pripremama i natjecanjima, a također i za nastavnike kuharstva, slastičarstva i ugostiteljskog posluživanja koji će učenike educirati u području prehrane sportaša za potrebe budućeg radnog mjesta, organiziramo hands on Trening sportske prehrane. Edukacija je to koju uz chefa Željka Nevena Bremec (zaduženog za kulinarski segment) u stručnom dijelu vodi nutrcionistkinja dr.sc. Vesna Bosanac, specijalistica za prehranu sportaša sa završenim stručnim poslijediplomskim studije o prehrani u sportu pri Međunarodnim olimpijskim odborom.

Edukacija će se održati pod okriljem opsežnog EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.). Taj opsežni projekt sufinanciran je kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, a cilj mu je u 30 mjeseci jačati lokalno poduzetništvo, unaprijediti znanja i vještine zaposlenika ŠKMER-a kroz specijalizirane oblike osposobljavanja i obrazovanja, edukacije i treninge te zaposliti mlade osobe. U sklopu Kuhinje znanja razvijaju se četiri specijalizirana edukacijska paketa; a Treniing sportske prehrane se odvija u sklopu paketa Edukacije za strukovne nastavnike i mentore u ugostiteljstvu, koji objedinjuje trendove u modernom kuharstvu, tradiciju mediteranske kuhinje te napredne kulinarske metode.

Program održati će se u u kuharskom kabinetu ŠKMER Akademije, a nudi teoretska i praktična znanja nužna za kreiranje jelovnika prilagođenih različitim aspektima prehrambenih potreba sportaša. Između ostaloog, edukacija obuhvaća predjela, glavna jela, deserte i međuobroke, donosi rješenja za optimalnu ravnotežu nutrijenata i energije tijekom intenzivnih treninga i natjecanja te mnogo toga drugog.

Edukacija obuhvaća sljedeće cjeline:

  • nutritivni sastav različitih skupina namirnica (žitarice, povrće, voće, meso, riba, jaja i sir, mlijeko, jogurt i srodni fermentirani nezaslađeni mliječni napici, masti) i njihova korist za sportaše
  • kreiranje ponude jela (predjela, glavna jela, deserti i međuobroci) za sportaše na pripremama, načini prezentacije i posluživanja
  • kreiranje ponude jela (predjela, glavna jela, deserti  i međuobroci) za sportaše na natjecanju, načini prezentacije i posluživanja
  • kako unaprijediti ponudu jela za sportaše u restoranu ili hotelu
  • komunikacija sa sportašima/trenerima/liječnicima/klubovima
  • praktični dio u kuhinji “hands-on” formata

 U međuvremenu, pročitajte što Vesna Bosanac piše na svojim web stranicama o ovoj temi:

https://prehranasportasa.com/budite-dio-uspjeha-hrvatskog-sporta-zavrsite-trening-sportske-prehrane/

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

kUHINJA ZNANJA lenta

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top