Trening sportske prehrane za profesionalce u ugostiteljstvu i hotelijerstvu te strukovne nastavnike

Edukacija je namijenjena kuharima profesionalcima i strukovnim nastavnicima kuharstva, slastičarstva i ugostiteljskog posluživanja.

Termin održavanja: 18.20.9.2023.

Prehrana ima važnu ulogu u sportskim aktivnostima i ostvarenju zacrtanih sportskih rezultata. Poznavanje nutritivnog sastava namirnica i pažljivo kreiranje jelovnika – od pripreme do posluživanja jela – igra, za sportaša, značajnu ulogu; kako u pripremnoj fazi, tako i na natjecanju.
Pravilna obrada namirnica te njihovo znalačko kombiniranje, sportašima osiguravaju, prijeko potrebnu, nutritivnu podršku.
Brižno osmišljen jelovnik, prilagođen prehrambenim potrebama sportaša, a koji obuhvaća predjela, glavna jela, deserte i međuobroke, jamči optimalnu ravnotežu nutrijenata i energije tijekom intenzivnih treninga i natjecanja.

Edukacija obuhvaća sljedeće cjeline:

  • nutritivni sastav različitih skupina namirnica (žitarice, povrće, voće, meso, riba, jaja i sir, mlijeko, jogurt i srodni fermentirani nezaslađeni mliječni napici, masti) i njihova korist za sportaše
  • kreiranje ponude jela (predjela, glavna jela, deserti i međuobroci) za sportaše na pripremama, načini prezentacije i posluživanja
  • kreiranje ponude jela (predjela, glavna jela, deserti  i međuobroci) za sportaše na natjecanju, načini prezentacije i posluživanja
  • kako unaprijediti ponudu jela za sportaše u restoranu ili hotelu
  • komunikacija sa sportašima/trenerima/liječnicima/klubovima
  • praktični dio u kuhinji “hands-on” formata

Edukaciju vode dr.sc. nutricionist Vesna Bosanac i executive Chef.

Veličina grupe: 8 do 12 osoba.

Mjesto održavanja: Jobova 2, Split, ŠKMER Akademija

RASPORED ODRŽAVANJA EDUKACIJE

18.9.2023.15:00 – 21:00
19.9.2023.09:00 -15:00
17:00 – 21:00
20.9.2023.09:00 – 15:00
Broj sati:  22 sata
Cijena po polazniku: 1.500 eur 

Cijena po polazniku sa smještajem: 2.000 eur 

Cijena uključuje pripremu, rad u profesionalno opremljenom kabinetu, materijale za rad, namirnice, recepture i certifikate, smještaj u jednokrevetnim sobama.

Način provedbe: edukacija s “hands on” treningom. Polaznici donose svoju radnu odjeću, jednokratna i zaštitna odjeća su osigurane.

OBRAZAC ZA PRIJAVU:

edukacija strukovni nastavnici - sportska prehrana

UPITNIK

Poštovani sudionici radionice molimo vas da odgovorite na slijedeća pitanja:

  1. Imate li iskustva sa sportašima gostima?
  2. Ako imate iskustva sa sportašima gostima, navedite okvirno njihovu dob i kojim su se sportovima bavili. (Npr. djeca dobi od 8 do 10 godina - nogomet ili ženska seniorska reprezentacija - rukomet.)
  3. Ako ste imali sportaše goste, možete nam poslati jelovnik kao bi smo vam mogli dati poslati analizu istog te prijedloge za rad i dodatnu ponudu
  4. Na koja pitanja, na edukaciji, želite dobiti odgovore?

Podaci škole/institucije/ugostiteljskog objekata

Scroll to Top