TRENING ZA PROFESIONALNE KUHARE: Jela od tune

24.-26. veljače.2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Ovaj trening osmišljen je po “hand on” konceptu, a obuhvatit će pripremu i prezentaciju jela s visokokvalitetnom plavorepom (bluefin) tunom. Radi se o divljoj ribi koja se nakon što se ulovi tegli u uzgajalište gdje se oko dvije godine dohranjuje srdelom, inćunima i drugom plavom ribom sve dok ne dosegne 60-90 kilograma težine i željenu masnoću po zahtjevima japanskog tržišta, najvećeg kupca tuna. U toj se zemlji od plavorepe tune prave vrhunski sushi, sashimi, nigiri, tataki, usuzukuri, uramaki…

Trening vodi Željko Neven Bremec, a započinje master classom filetiranja i iskoristivosti ove kraljice Jadrana.

 Edukacija obuhvaća pripreme i prezentacije sljedećih jela:

– tartar

– carpaccio u emulzijama Dalmacije

– pjenice i terine od tune

– hladna jela od tune

– umak od tune

– tuna u woku

– rižoto

– tjestenina

– glavna topla jela od tune

– kombinacije s drugim namirnicama (bijela riba, plodovi mora, foie gras, tartuf, mesa i začini

– prilozi s tunom

– cocktail zalogaji od tune

Trajanje programa: 3 dana po 8 sati

Cijena po polazniku: 4.500 kn

Redovni članovi imaju popust 20%

link za prijavu: https://www.skmer.hr/treninzi-za-profesionalne-kuhare/

Scroll to Top