U ŠKMER Kuharskoj Akademiji kreće Intenzivan trening planiranja, pripreme i dekoriranja BUFFET stola

2.– 6. ožujka 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Posluživanje tople i hladne hrane buffet stilom, neprestani je izazov hotelskim, a sve češće i kuharima u restoranima. Bio to buffet, hladni, švedski (Smörgåsbord) ili vikinški – kako nosi ime u Japanu, takav stol uvijek mora biti dekoriran savršeno i u kontekstu događanja, prenositi gostu priču kuće u kojoj se nalazi, ne smije ostati zanemaren, prazan niti krajem radnog vremena ili pred manje očekivanom grupom gostiju….Uz sve to – mora biti ekonomičan!!!

Intenzivni trening se sastoji od planiranja, pripreme i prezentacije svih jela, a svi polaznici će dobiti i prijedloge slaganja buffeta po prigodama i troškovima.

Edukacija donosi posebna znanja i vještine:

  • kako osmisliti vrhunski i atraktivan buffet stol
  • kako ga koncipirati obzirom na prigodu i broj gostiju
  • koje namirnice i načine termičke obrade koristiti te kako ih kombinirati
  • načini postavljanja buffet stola
  • aranžiranje, nadopune
  • načini slaganja toplih i hladnih predjela prema broju gostiju
  • načini slaganja glavnih jela prema broju gostiju
  • načini slaganja deserata prema broju gostiju
  • planiranje veličine stola prema broju gostiju
  • kako koncipirati buffet obzirom na poslovne prigode, vjenčanja, doručke, ručkove, večere, cocktail partyije, catering
  • tematski buffeti (npr. vegetarijanski, riblji, nacionalni i drugi jelovnici) kao potpuni ili djelomični segment buffet stola
  • isplativost buffeta
  • izrada normativa
  • recepture za jela na buffetu
  • kreiranje posebnih ponuda za razne (svako)dnevne i posebne prilike
  • „hands on“ priprema i prezentacija svih jela

Za one koji žele proširiti postojeća znanja ili se posve educirati o umjetnosti bufetta, odgovore ćete pronaći na intenzivnom treningu pod vodstvom chefa Hamida Hadžića koji u hotelu s 5***** vodi pripremu buffeta kroz svih 365 dana u godini.

Broj sati: 40 sati
Trajanje programa: 5 dana
Termini održavanja: 2.3. – 6.3.2020.
Cijena po polazniku: 5.500 kn
Redovni članovi imaju popust 20%

Cijena uključuje: program treninga, radne materijale, namirnice, opremu, zaštitnu odjeću, ručkove i certifikate.

Prijaviti se možete na linkuhttps://www.skmer.hr/treninzi-za-profesionalne-kuhare/

Scroll to Top