U ŠKMER-ovoj Kuhinji Znanja završena još jedna Akademija Slastica

održano 8. – 19. 1. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Split.

Dodjelom diploma i slatkim banketom prošlog tjedna okončali smo još jednu AKADEMIJU SLASTICA, cjeloviti dvotjedni PASTRY CHEF program koju je vodila naša pastry edukatorica Ivana Bradarić. Održana je u sklopu EU projekta “KUHINJA ZNANJA” / Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika UP.02.3.1.03.0137. , a unutar kojeg su Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) razvili edukacijske pakete i proizvode u području izobrazbe za djelatnika i učitelja u ugostiteljstvu s ciljem podizanja stručnosti čime se
utječe na povećanje kvalitete usluge i konkurentnost ugostitelja na turističkom tržištu.

U dva tjedna na Akademiji slastica polaznici su prošli sve relevantne suvremene i tradicijske slastičarske tehnike. Cilj je bilo kroz ovu edukaciju po hands on konceptu provesti polaznike kroz pripremu slatkih dizanih i vučenih tijesta, tartova, pjenica, terina, semifredda, petit fours, pralina, torti, mono porcija, keksa, umaka za deserte slatkog i kandiranog voća, izrade dekoracija te pravilnom posluživanju. Kako je to bilo u završnici provjerite u galeriji Vojka Bašića iz Cropixa.

Kuhinju Znanja (UP.02.3.1.03.0137.) su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge
Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Scroll to Top