U tijeku su prijave za Međunarodno natjecanje kuhara Gastro – turističkog festivala u Nišu

26. – 27.05.2023 Amfiteatar na keju – Niš, Srbija

Deseti po redu Međunarodni gastro turistički festival 2023 održat će se 26. i 27. svibnja u Nišu, a tom prilikom poslovično upriličit će se i međunarodno natjecanje kuhara, ugostiteljskih radnika, učenika ugostiteljskih škola, udruženja, kao i ljubitelja pripremanja jela u kotliću. Radi se o manifestaciji gdje se lani nadmetalo 400-ak natjecatelja iz 11 zemalja u pripremi jela moderne kuhinje, pizze, tjestenine, specijaliteta od mesa i ribe, te restoranskih deserta. Tako će biti i ove godine, a na festivalu se u Amfiteatru u središtu Niša održavaju i natjecanja u nacionalnoj kuhinji, kuhanju riblje juhe u kotliću, kao i master classovi renomiranih chefova regije te veliki sajam domaćih proizvoda.

Natjecatelji se podijeljeni u dvije kategorije – juniore (do 23 godine) te seniore, a manifestaciju organizira Udruženje Ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš čiji predstavnici su imali zapažene rezultate na Biseru mora. U Niš u svojstvu suca stiže Stevo Karapandža, ŠKMER-ov ambasador za Kvarner i Istru, naš suradnik Damir Zrno sa svojom ekipom iz osječkog All4Wine te drugi međunarodni suci i vrhunski chefovi koji su redoviti akteri ŠKMER-ovih manifestacija.

Podsjetimo, lani je ŠKMER-ov chef Petar Vlak na ovom međunarodnom kuharskom natjecanju i gastro sajmu, osvojio je tri zlata i pehar za najbolje moderno jelo.

Kotizacija za jednu disciplinu stoji 20 eura po natjecatelju, a za svaku iduću 15 eura, a škole ne plaćaju sudjelovanje.

NATJECATELJSKE KATEGORIJE:

– pripremanje riblje čorbe i ribljeg paprikaša

– pripremanje nacionalnog jela u kotliću

– pripremanje jela s roštilja

– pripremanje jela nacionalne kuhinje – izložbeni radovi

NATJECANJA U BOKSU :

– jela od ribe ili mesa

– pizza ili paste

– restoranski desert

Gastro fest 2023 propozicije

PRIJAVE I INFORMACIJE:

udruzenjeutp@gmail.com

telefon +381 65 406 5777 / +381 060/063 58 50

Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Zoran Mirašević – Niš,

Kosovke devojke 6a, 18000 Niš

Republika Srbija

Za kotizacije uplate: Banka Intesa ž.r. 160-421324-14

Scroll to Top