Video radionica Sane & Ivane Rukavine: Burgeri od slanutka i palminih srca, vege majoneza i tofish kao dio jelovnika “fast casual” restorana biljne prehrane

Kao dio online programa Split Gourmet Expo festivala, održanog u sklopu Adventa u Splitu 2020., snage su udružile Sana delikatese i Enzita, partneri ŠKMER-a. Pred vama je video radionica Ivane Rukavine, certificirane nutricionistice biljne prehrane i vrsne kuharice, koja je s premium namirnicama i dodacima tvrtke Sana, predstavila koncept fast casual restorana biljne prehrane. U Enzita Kitchen studiju radili su se burgeri od slanutka i palminih srca, vege majoneza i tofish (tofu fish), a za pripremu korišteni su vrhunski Enzitini kuhinjski aparati. Fast casual restorani se najčešće definiraju kao mjesta između fast fooda i fine dininga gdje se jede dobra hrana od svježih namirnica, a trend je se pokazao iznimno uspješnim u SAD-u. POGLEDAJ VIDEO:

U sklopu uvijek atraktivnih treninga za profesionalce u ŠKMER Kuharskoj Akademiji imat ćemo priliku u prvom dijelu 2021. godine upoznati se izravno s “Plant Based Cookingom” Sane i Ivane Rukavine.

“Kad Sana i Enzita udruže svoje kreativne snage uz cheficu Ivanu Rukavinu uživamo u ukusnim jelima na bazi biljnih namirnica. Zanimljivi recepti koncepta fast casual restorana biljne prehrane koje je Ivana pripremala s premium namirnicama i dodacima tvrtke Sana oplemenili su neke široko poznate namirnice kao tofu, a posebno nas iznenadili novim i inovativnim palminim srcima i ketchupom od cikle” – istaknula je Silvija Repić, direktorica Sane delikatese.

Hrana na bazi namirnica biljnog podrijetla sve je popularnija u svijetu ne samo kod vegetarijanaca i vegana, već i kod svih koji žele jesti raznovrsnije i zdravije. Sve je više zahtjeva za ovakvim jelima u kako u fast food objektima, pa sve do vrhunskih restorana.

Ivana Rukavina se uz studij socijalne pedagogije, educirala i na području biljne prehrane, nutricionizma i fitnessa. U želji za prenošenjem znanja osnovala je Facebook grupu Snaga bilja gdje prenosi svoju ljubav prema tjelovježbi i biljnoj prehrani. Sana delikatese, kao što znate, naš je koprivnički partner, a svoju priču započeo je skromno 2014. godine s trima zaposlenim osobama i osam proizvoda s naglaskom na hummusu. Trenutno imaju 13 zaposlenih te nude 170 artikala na više od 1.500 dostavnih mjesta u retailu i HoReCa kanalu, a radi se o zdravim i originalnim proizvodima.

Scroll to Top
Malcare WordPress Security