WEB KUHARICA: Domaće mliječne bublice po receptu chefa Karla Fantinija

Ovaj splitski nedavno nas je iznenadio raviolama oblikovanima poput grba Hajduka te punjene mesom morskog psa i skutom. Iako kuha sve što treba iz dalmatinske mediteranske kuharice, velika strast su mu paste i peciva, a kako se rade domaće tjestenine pokazao je nedavno vodeći ŠKMER-ovu radionicu za amatere. Iako je samo šest godina u profesionalnom kuharstvu (Fantini je ranije 15 godina radio u splitskom Škveru), osvojio je niz nagrada na međunarodnim natjecanjima. Od ove godine angažiran je da vodi kuhinju lusuznog mini kruzera Nautilus.

RECEPT

Za 8 do 9 bublica:

750 g Glatkog brašna

500 ml mlika

1 instant kvasac(vrećica)

45 g sećera

7 g soli

“U mlako mliko (temperature 35-40 stupnjeva) stavimo kvasac i sećer. Promišamo. U većoj plastičnoj posudi prosijemo brašno, dodamo sol, promišamo rukom. U sredinu napravimo udubinu i dodamo tekućinu. Mišamo rukom, a može i mikserom (ne sa metlicama za šlag, nego onim drugim – spiralnim ) Ja mišam rukom.

Ako se tisto lipi, dodamo malo brašna. Pokrijemo krpon i ostavimo na toplo misto da se diže uru, uru i po’.Nakon toga opet tisto primisimo, pokrijemo ga i ostavimo uru i po’.

Nakon toga formiramo bublice od 150 g. Stavljamo ih u tepsiju na koju smo stavili papir za pečenje. Kad smo potrošili sve, bublice premažemo zbačenim jajem. Ostavimo da odstoje još uru, pa ih pečemo na 170º C, opcija ventilator, 15 minuta. Kad se ispeku bublice pokrit čistom vlažnom krpom koju smo smočili i išekali.” – naveo je Grande Karlo, kako ga zovu kolege.

Scroll to Top