
Pozivamo članove i prijatelje ŠKMER-a da nam šalju postojeće ili nove linkove, snime svoja videa i fotografije pripreme nekih zanimljivih jela koje bi emitirali na našim kanalima (FB, instagram i YouTube).
Ukratko, pošaljite na mail info@skmer.hr savjete, pokoju malu tajnu ili zgodnu pričicu iz kuhnije, pa i koju rečenicu o sebi, ako želite da vas predstavimo našim pratiteljima.
RECEPTI
ORGULIN RECEPT: Brbavice na gradelama
Zvali ih prnjavice, dondole, gropi, kućice ili brbavice, kako su najpoznatije u Splitu, znamo da to su školjke koje žive …
QIMIQ RECEPT: Quiche Lorraine – francuski klasik
Quiche Lorraine izdašnija je francuska pita (tart) poznata u cijelom svijetu, a najčešće se nadjeva jajima, slaninom, pa i sirom. …
RECEPT: Doživite bogate okuse Turske uz sočne kofta kebabe po Kotanyijevom receptu
Želite li okusima otputovati u Tursku pobrinuo se naš partner Kotanyi. Njihova mirisima bogata mješavina Secrets of Turkey – Kebab …
Recept za vege gyros – slanutak uz Kotanyi grčku mješavinu začina
Želite li doživjeti izvorne grčke okuse, pobrinuo se naš partner Kotany s pomno osmišljenom mješavinom začina za giros s češnjakom, …
ORGULIN RECEPT: Marinirane srdele
Želite li se držati tradicije, marinirati ribu kako se radilo u dalamtinskim kućama, a opet svemu dodati gurmansku notu za …
Orgulin recept: carpaccio od tikvica
Gurmanski carpaccio od tikvice s posebnim sastojcima koji će iznenaditi vaše nepce, pronaći ćete u receptu našeg partnera Orgula. Ubrojite …
Bouillabaisse Big Bad Johna…od priče do recepta
“Kuhanje nije jednosmjerna cesta, hrana povezuje i ključno je uvijek tražiti povratne informacije od gosta. Kako bi moja kuharska priča …
Herbie, Dalmatinac i Odmori se, zaslužio – iskušajte tri odlična recepta za koktele s travaricom Tomislava Stančića
Nakon što nas je na Grand Gourmetu 2022 oduševio koktelima s kavom, nagrađivani šibenski barmen i barist Tomislav Stančić IKS, …
Iskušajte kremasti rižot od cikle i krem sira po receptu naše prošlotjedne radionice
Iza nas je je još jedna radionica za ljubitelje kuhanja četvrtkom, a ovaj put pozabavili smo se rižotima. Naše ekipa …