
Pozivamo članove i prijatelje ŠKMER-a da nam šalju postojeće ili nove linkove, snime svoja videa i fotografije pripreme nekih zanimljivih jela koje bi emitirali na našim kanalima (FB, instagram i YouTube).
Ukratko, pošaljite na mail info@skmer.hr savjete, pokoju malu tajnu ili zgodnu pričicu iz kuhnije, pa i koju rečenicu o sebi, ako želite da vas predstavimo našim pratiteljima.
RECEPTI
Bouillabaisse Big Bad Johna…od priče do recepta
“Kuhanje nije jednosmjerna cesta, hrana povezuje i ključno je uvijek tražiti povratne informacije od gosta. Kako bi moja kuharska priča …
Herbie, Dalmatinac i Odmori se, zaslužio – iskušajte tri odlična recepta za koktele s travaricom Tomislava Stančića
Nakon što nas je na Grand Gourmetu 2022 oduševio koktelima s kavom, nagrađivani šibenski barmen i barist Tomislav Stančić IKS, …
Iskušajte kremasti rižot od cikle i krem sira po receptu naše prošlotjedne radionice
Iza nas je je još jedna radionica za ljubitelje kuhanja četvrtkom, a ovaj put pozabavili smo se rižotima. Naše ekipa …
Hobotnica pečena u morskom žalu chefa Nikše Ivičevića Bukare…VIDEO
Kariola, nekoliko vreća morskog žala, naramak grana za vatru i jadranska hobotnica od oko 3 kg, dostatne su za fenomenalan …
KUHINJA ZNANJA: Proteinski brownies – Recept za sportski uspjeh
Edukacijski paket Želim jesti zdravo!/Recept za sportski uspjeh dio je Kuhinje znanja (UP.02.3.1.03.0137.), projekta Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija …
KUHINJA ZNANJA: Video recept šalše sa špagetima od tikvice…tradicija s prstohvatom novog
Edukacijski paket Priprema tradicionalnih prehrambenih proizvoda i slastica dio je Kuhinje znanja (UP.02.3.1.03.0137.), projekta Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija …
KUHINJA ZNANJA: Video recept za rižot prema Zero Waste konceptu
Ove smo godine započeli Kuhinju znanja(UP.02.3.1.03.0137.), središnji je projekt Šefova mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), sufinanciran kroz program „Učinkoviti ljudski …
Azijski recept Steve Karapandže za rezance s kozicama
Kuhani rezanci (mein, miàn, noodles) jedan su od ključnih sastojaka kineske kuhinje, a kroz stoljeća postali su neizostavni i u …
BIFTEK BEER CLUB: Završili smo ciklus radionica za ljubitelje kuhanja, od jeseni krećemo s novim iznenađenjima…Tu je i recept za tournedos
Na radionici bifteka u utorak ovaj kraljevski komad mesa uz chefa Petra Vlaka kušali smo u različitim jelima i dobrano …