
Pozivamo članove i prijatelje ŠKMER-a da nam šalju postojeće ili nove linkove, snime svoja videa i fotografije pripreme nekih zanimljivih jela koje bi emitirali na našim kanalima (FB, instagram i YouTube).
Ukratko, pošaljite na mail info@skmer.hr savjete, pokoju malu tajnu ili zgodnu pričicu iz kuhnije, pa i koju rečenicu o sebi, ako želite da vas predstavimo našim pratiteljima.
RECEPTI
QiQ butter sauce kroz tri recepta….pogledajte video
Inovativnu QimiQ-ovu bazu od maslaca nedavno smo isprobali i oduševili se. Riječ je o suhoj mješavini za klasični umak od …
DALMATINSKA KUHARICA Osnovne škole Domovinske zahvalnosti…preuzmite je
Veliki EU projekt Osnovne škole Domovinska zahvalnosti Knin kojeg su u realizaciju pomogli Šefovi kuhinji mediteranskih i europskih regija, zaokružen …
“Otključaj doživljaj” bračkim motarom…od branja do recepta
Zovu ga motar, matar ili petrovac, negdje je, pak, šćulac, obalac, morski koper ili koromač – aromatična je biljka koja …
QiQ baza od maslaca – inovativna osnova za umake koja nudi brojna jednostavna rješenja & 4 recepta
Novitet koji nam stiže iz kulinarskog studija našeg austrijskog partnera QimiQ je QiQ baza od maslaca (QiQ buttersauce basis). Riječ …
Na radionici jela od woka iskušali smo Harissu, Kotanyijevu začinsku mješavinu koja otkriva čari Maroka…od priče do recepta
održano 13. svibnja, ŠKMER Kuharska Akademija Wok kroz kontinente bila je tema naše radionice kuhanja četvrtkom, a i prigoda pokazati …
HUMMUS DAY 2021 u ŠKMER-u obilježili smo uz Sanine namaze i originalni recept za orahnjaču s morskim psom i hummusom
Pripremom savijače s orasima, mesom morskog psa i hummusom, focaccie s papričicama punjenima namazom od slanutka, indijskog kruh naana i …
Pripremali smo jela od vrhunske bluefin tune za gurmanski street food, a tu je i recept za carpaccio s narančom i kaparima
održano 6. svibnja 2021., ŠKMER Kuharska Akademija, Split Svježa jadranska tuna u club sandwichu, tataru, carpacciu s narančom i kaparima, …
QimiQ recept za zapečene šparoge – proljetna delicija od povrća kojim su se sladili i faraoni
Šparoga je sezonsko povrće koje se kultirviralo i prije 4000 godina na područje Euroazije, zapisano je da su se njima …
PRIČA & RECEPT: Trogirska janjetina s bižima u varijanti Vjekoslava Grgantova kao lamb burger uz kreme od graška, mladog luka i ovčje skute
U domu Vjekoslava Grgantova, na čiovskoj strani Trogira, stare se recepture vraćaju na stolove ili reinterpretiraju u nove. Vjeko je …