XVIII. BISER MORA: Slavimo 18. rođendan manifestacije uz eno gastro edukacije, cooking showove i natjecanja

Otok Brač će od 28. ožujka do 1. travnja 2023. ponovo biti domaćin Bisera mora, najvećeg kuharskog natjecanja i festivala gastronomije u regiji koji okuplja stotine sudionika iz zemlje i inozemstva. Po 18. put organiziraju ga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) uz suradnju i potporu turističkih zajednica Splitsko dalmatinske županije i Supetra, Grada Supetra i Županije. Festival je već 3. godinu zaredom dio projekta “Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split“ (UP.03.3.1.05.0002) kojem je nosilac Turistička škola u Splitu. Riječ je o iznimno značajnom projektu podržanom od EU koji ima za cilj za unaprijediti obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu prema stvarnim potrebama poslodavaca.

“Biser mora, osim natjecanja, objedinjuje promociju ugostiteljskih zanimanja, praćenje trendova i usavršavanje u znanjima i vještinama. Mjesto je susreta kolega i stručnjaka gdje se odvija iznimno značajna razmjena iskustava. Manifestacija je važna i za turizam, posebice jer označava početak turističke sezone na Braču uz značajan broj dolazaka i noćenja, promociju destinacije i ostvarenje pozitivnih turističkih pokazatelja” – navela je Alma Harašić Bremec, organizatorica Bisera mora.

Manifestacija poslovično donosi i niz master classova renomiranih stručnjaka iz HoReCa sektora, kao i cooking showove vrhunskih chefova, Otvorenih za javnost. U prezentacijskom prostoru FitSplit – Regionalnog centra kompetentnosti Split, doznat ćete mnoštvo pojedinosti o promjenama kurikuluma u sustavu obrazovanja ugostiteljskih zanimanja u RH, gdje i ŠKMER ima značajnu ulogu.

 

DETALJI & PRIJAVE:

Biser mora – međunarodni kulinarski festival

Scroll to Top