XX. BISER MORA: Zabilježite datum i prijavite se na najveće gastro natjecanje i kulinarski festival u ovom dijelu Europe!

📅 1. – 5. 4. 2025.
🏨 Svpetrvs hoteli, Supetar, otok Brač

Otvaranje jubilarnog 20. izdanja Bisera mora, jednog od najprestižnijih kuharskih natjecanja i gastro festivala u ovom dijelu Europe, zakazano je za 1. travnja 2025. godine. Ovaj događaj će se ponovno održati u Svpetrvs hotelima u Supetru na otoku Braču, pružajući idealnu priliku za okupljanje najboljih kuhara, konobara, barmena, barista, učenika ugostiteljskih škola i učilišta te HoReCa stručnjaka koji će voditi brojne edukacije i masterclassove.

Manifestaciju organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), uz brojne partnere s kojima se sustavno radi na promociji ugostiteljskih zanimanja i unaprjeđenju kuharske struke, nastavljajući tradiciju koju je započeo Miro Bogdanović sa svojim tadašnjim timom 2006. godine u Makarskoj. Prvotni cilj festivala bio je okupljanje kuhara, konobara, mentora, profesora strukovnog obrazovanja i studenata na početku svojih kulinarskih karijera, a danas je festival, posebice nakon preseljenja u Supetar na Braču 2010. godine, izrastao u veliko međunarodno natjecanje koje pohode stotine natjecatelja kako bi potvrdili vještine i međusobno razmijenili iskustva, kao i tisuće posjetitelja.

Prošle godine, Biser mora okupio je preko 600 sudionika iz 37 zemalja, uključujući vrhunske profesionalne kuhare, konobare, polaznike srednjih ugostiteljskih škola i učilišta te strukovne nastavnike. Tijekom tri dana natjecanja, sudionici su se natjecali u raznim kategorijama, a festival je također ugostio međunarodne kulinarske suce, renomirane chefove i stručne voditelje cooking showova i masterclassova.

„Za 20. jubilarno izdanje, očekuje se još veći broj sudionika, uzbudljivija konkurencija i mnoštvo popratnih događanja. Festival će ponovno biti središnje mjesto za sve koji žele pokazati svoje kulinarske vještine, steći nova znanja i iskustva te promicati ugostiteljsku struku. Ne propustite priliku za sudjelovanje na ovom prestižnom događaju! Prijavite se odmah i budite dio najvećeg gastro događaja godine“ – poručila je Nives Delić, ŠKMER-ova voditeljica natjecanja.

Za više informacija posjetite

Biser mora – međunarodni kulinarski festival

Možete nam se obratiti i na 📞 +385 99 3198 961 ili 📧 info@skmer.hr.

Scroll to Top