ZA SV. DUJU NAKON MEGA TEĆE NA PEŠKARIJI PROBATI ĆEMO SLASTICU KOJA JE OSVOJILA ŽIRI BISERA MORA

Fešta o spize, tradicionalno ŠKMER-ovo kuhanje janjetine s bižima u mega teći povodom Sv. Duje, održat će se za utorak, 7. svibnja, na splitskoj Peškariji. Pripreme su počele deset dana ranije u Kuharskoj Akademiji udruge, a samo kuhanje započinje u utorak u 7 sati na Peškariji kako bi podjela porcija građanima bila u zakazanih 12.30 sati.

Nakon što se završi manifestacija te mega teća preveze se paukom s Rive, za naše članove upriličit ćemo u prostorijama udruge malo druženje koje će nam “zasladiti” naša Maša Zeleni. Naime, spremit će nam slasticu kojom je osvojila žiri na timskom natjecanju na ovogodišnjem Biseru mora, kao članica pobjedničke ekipe “Kap uja” s chefovima Matom Đuzelom i Antom Rubićem u kojoj je bila zadužena za desert.

 “Radi se o originalnoj slastici koju sam smislila prvo za svoj rođendan, a odlučila je spremiti na natjecanju, iako sam imala prvotnu potpuno drugačiju ideju od koje sam odustale zbog tehničkih razloga. Naime, ima u njoj čokolade i pravih šumskih lješnjaka koje su mi poslali prijatelji iz Dvora na Uni, a nemam ih prilike često nabaviti. Torta, dakle, ima dva sočna biskvita – jedan od tamne čokolade, drugi od lješnjaka. Tu su mousse od bijele čokolade, krema od mascarpone i limuna, kao i coulis od malina. Poslužuje se uz čokoladni ganache i streusel (mrvičasto tijesto) sa šumskim voćem. Nadam da će se svidjeti kolegama” – pojasnila je Maša Zeleni, inače kuharica iz tima restorana Bokeria koja je slastičarstvo usavršavala radeći u splitskom Congu.

ŠKMER/Gastrobajter

Scroll to Top