Za vikend ŠKMER-ov Cooking Show na 7. Danima vina i pršuta u Vrgorcu

31. 5. 2024. & 1. 6.2024., Gradski park, Vrgorac

Pripremite se za dva nezaboravna dana u Vrgorcu, prijestolnici dalmatinskog pršuta i vina, uz koncerte i ŠKMER-ov Cooking Show! I ove godine manifestacija će okupiti brojne proizvođače, izlagače i posjetitelje koji će uživati u vrhunskom pršutu, mesnim delicijama, iznimnim vinima i drugim domaćim proizvodima. Posebno će se istaknuti jela koja spajaju vino i pršut s lokalnim namirnicama, a koja će pripremati reprezentacija ŠKMER-a.

Za nezaboravne okuse pobrinut će se legendarni Stevo Karapandža, masterchef Željko Neven Bremec, nizozemsko-brački privatni chef John Wullf te mlade snage – Marina Vučkovića i Brunu Elez. Posjetitelji će imati priliku kušati vinski gulaš, tjesteninu s pršutom i pomidorima te njoke s pršutom i kaduljom, a sve to uz autohtone sorte vina zlataricu i trnak.

Manifestacija, koju je prošle godine posjetilo na tisuće ljudi, još će jednom podsjetiti zašto Vrgorac zaslužuje biti prijestolnicom fešte dalmatinskog pršuta i vina!

Održat će se i natjecanje u rezanju pršuta za pršutare izlagače, a svoje umijeće u rezanju moći će pokazati i posjetitelji fešte. Oni koji uspješno narežu dobre fete osvojit će bogate nagrade uz neizostavnog kralja fešte – certificirani Dalmatinski pršut.

Program festivala

31.05. PETAK
16-19 h – Festival vještina – eno-gastro program SŠ Tina Ujevića i partnera
19.00 – Otvaranje sajma DDPV: degustacija i prodaja pršuta i vina te ostalih domaćih proizvoda, edukacije, nagradna rezanja pršuta i zabavni program kulinarski show (ŠKMER)
21:30 – Vesna Pisarović koncert

01.06. SUBOTA
19.00 – Otvaranje sajma DDPV: degustacija i prodaja pršuta i vina te ostalih domaćih proizvoda, edukacije, nagradna rezanja pršuta i zabavni program
21:30 – Željko Bebek koncert

 

Datum: 31.05. – 01.06.2024.
Vrijeme: 19 h
Lokacija: Gradski park Vrgorac

Dođite na feštu koja slavi okuse Dalmacije! Označite svoje prijatelje i pripremite se za nezaboravan vikend u Vrgorcu!

Organizatori: TZ grada Vrgorca i Grad Vrgorac
Generalni sponzor: Pivac grupa
Partneri: Udruga Dalmatinski pršut, Udruga vinara i vinogradara grada Vrgorca
Pokrovitelji: HTZ, TZ SDŽ, Splitsko-dalmatinska županija
Medijski pokrovitelj: Radio Dalmacija

Scroll to Top