Završen je MCA Ecole Ducasse…pripremala su se jela restorana Alain Ducassea s 3 Michelinove zvijezdice

održano 16. do 19. studenog 2021., ŠKMER Kuharska Akademija Split

Dodjelom diploma prošlog je tjedna završen Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse, zahtjevni program za profesionalce koji je objedinio recepture i vrhunske tehnike rada triju restorana Alaina Ducassea. Bilo je to drugo gostovanje pariške Ecole Ducasse, visoke škole gastronomije jednog od najvećih chefova današnjice, pod čijem imenom se vode 34 objekta u svijetu s preko 20 Michelinovih zvjezdica.

Tema je bila,dakako, bila Haute Cuisine, a s ciljem usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme Alaina Ducassea i njegovih suradnika kako to rade u samom vrhu svjetske gastronomije. Trening je za profesionalce iz cijele Hrvatske po hands on konceptu na engleskom jeziku vodio francuski chef Florian Gravelle, jedan od renomiranih instruktora Paris Campusa – Ecole Ducasse. Polaznici su s ovim chefom koji je karijeru je gradio u prestižnim restoranima Azurne obale; Les Pecheurs (1 Michelinova zvjezdica) i Kaisuke Matsushima, pripremali jela restorana “Alain Ducasse au Plaza Athénée” u Parizu, “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” u Monaku te”Alain Ducasse at The Dorchester” u Londonu. Između ostalog, iskušale su se recepture za kamenice s majonezom od meda i sojinog mlijeka, kremu od slanutka s morskim ježincem, zapečenu kvinoju u pestu od grančica mrkve, glazirane tikve s gljivama, kozice San Remo sa želeom škarpine i kavijarom, piletina u Albufera umaku, romb s rimskom salatom i niz drugih delicija.

Scroll to Top