Završili smo Sushi Chef trening…iza nas su deseci japanskih jela i tehnika kojima smo polaznike pripremili za sezonu

održano 13. – 16. ožujka 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Split

Uz sushi majstore Ivana i Mirka izvrsna ekipa polaznika prošlog je tjedna savladala zahtjevni 4-dnevni program o sushiju i drugim japanskim jelima, te kako organizirati ekipu i kuhinju za učinkovitu pripremu japanskih jela u uvjetima sezone i uspostaviti visoke higijenske standarde.

Na ovom kulinarskom treningu prošlo se od priprema radne površine i upoznavanja neophodnog pribora kao što su noževi, daske, asure, preko upoznavanja teorije, pa do svih segmenata nabave i skladištenja namirnica. Radilo se o hands on edukaciji, dakle, učilo se uz rad o različitim obradama ribe i povrća, tehnike rezanja i rolanja, primjeni tempure, japanskoj terminologiji, kao i pripremi različitih jela japanske i azijske kuhinje kao što su juhe, salate, topla i hladna predjela te izradi umaka i nadjeva.

Podijeljene su diplome, pripremljeni izvrsni završni radovi polaznika, a na kraju sve se i degustiralo.

Provjerite galeriju fotografija završnog dana, a kako bi vam bilo lakše popratiti što je pripremljeno u nastavku je popis jela.

California roll

Spicy tuna roll

Rainbow roll

Futomaki roll

Philadelphia roll

Mako roll kapa-krastavac

Maki roll maguro-tuna

Nigiri sake-losos

Nigiri maguro- tuna

Spicy losos roll

Spring rolls s piletinom i kozicama

Tatar od tune s kremom od avokada

Tataki tuna s tikvicama

Gyoze sa svinjetinom

Bao bans s kozicama

Nigiri Ebi-kozica

Sashimi sake – losos

Scroll to Top