održano 13. – 16. ožujka 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Split
Uz sushi majstore Ivana i Mirka izvrsna ekipa polaznika prošlog je tjedna savladala zahtjevni 4-dnevni program o sushiju i drugim japanskim jelima, te kako organizirati ekipu i kuhinju za učinkovitu pripremu japanskih jela u uvjetima sezone i uspostaviti visoke higijenske standarde.
Na ovom kulinarskom treningu prošlo se od priprema radne površine i upoznavanja neophodnog pribora kao što su noževi, daske, asure, preko upoznavanja teorije, pa do svih segmenata nabave i skladištenja namirnica. Radilo se o hands on edukaciji, dakle, učilo se uz rad o različitim obradama ribe i povrća, tehnike rezanja i rolanja, primjeni tempure, japanskoj terminologiji, kao i pripremi različitih jela japanske i azijske kuhinje kao što su juhe, salate, topla i hladna predjela te izradi umaka i nadjeva.
Podijeljene su diplome, pripremljeni izvrsni završni radovi polaznika, a na kraju sve se i degustiralo.
Provjerite galeriju fotografija završnog dana, a kako bi vam bilo lakše popratiti što je pripremljeno u nastavku je popis jela.
California roll
Spicy tuna roll
Rainbow roll
Futomaki roll
Philadelphia roll
Mako roll kapa-krastavac
Maki roll maguro-tuna
Nigiri sake-losos
Nigiri maguro- tuna
Spicy losos roll
Spring rolls s piletinom i kozicama
Tatar od tune s kremom od avokada
Tataki tuna s tikvicama
Gyoze sa svinjetinom
Bao bans s kozicama
Nigiri Ebi-kozica
Sashimi sake – losos