Završio 2. IKKER – Interregionalni kup kuhara europskih regija

Prvi dan IKKER –a 19.02., petak održao se pismeni ispit za natjecatelje iz poznavanja francuske terminologije i svjetske kuhinje. U popodnevni  satima moglo se uživati u Master class na temu Restoranski deserti kojeg su održale Eleonora Rekeče i Marija Vickov slastičarke hotela Le Méridien Lav, Split.

20.02.2016. subota – FINALNI  dan na velikom i važnom interregionalnom kupu kuhara IKKER 2016 – proglašenje NAJBOLJIH OD NAJBOLJIH!

U nazočnosti gospodina gradonačelnika Makarske Tončija Bilića koji je zajedno s Mirom Bogdanovićem idejni začetnik IKKER-a, uzvanika, organizatora i dragih prijatelja iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Italije i svih dijelova Hrvatske održalo se natjecanje međunarodnih natjecatelja – sve redom vrhunskih Chefova – u pripremi dva jela:

  • PREDJELO S GLAVNIM NAMIRNICAMA I NA TEMU: JADRANSKA TUNA S KALIJA I JADRANSKE KOZICE
  • GLAVNO JELO OD JANJEĆIH LEĐA I SVINJSKOG FILEA.

Natjecatelji su briljirali idejama, recepturama, izvedbom i prezentacijom, a o okusima da ne govorimo!
Stručni žiri je odabrao Željko Neven Bremec – predsjednik Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, a isti je predvodio Stevo Karapandža,

  1. Hrvoje Zirojević
  2. Marija Lulić
  3. Zoran Krsteski
  4. Hamid Hadžić
  5. Branko Ognjenović
  6. Aleksandar Stanković
  7. Đorđe Kostić

A sve tave je virio i zajedno s publikom komentirao chef Antun Nišević.
Održavanje natjecanja i tematskih večera podržali su i osigurali: Mesna industrija Pivac, Centaurus, Apfel, Kali tuna, Stina vino, Trenton, hotel Miramare, Turistička zajednica grada Makarske i Grad Makarska.
Pohvale su zaslužili i učenici Srednje strukovne škole Makarska koji su zajedno s članovima ŠKMER-a i vrijednim djelatnicima hotela Miramare učinili da sve protekne besprijekorno.

Programima su nazočili brojni ugostitelji s područja Makarske rivijere, ali i mnogi drugi poput predsjednika turističke zajednice Županije – gospodina Joška Stelle. Mediji su s tolikim žarom pratili natjecanje, žiriranje, degustacije i master classove da nam se niz fotoaparata i kamera činio beskonačnim.

 NATJECATELJIZEMLJA
RUŽICA JUKIČIĆHrvatska
TONI BOBANHrvatska
DRAGAN ŠLJIVIĆBosna i Hercegovina
DANIEL HRIVŇÁKSlovačka
MARC PAVELItalija
NIKOLA MISHKOVSKIMakedonija
ALEKSANDAR SIMJANOVSKIMakedonija
NENAD STANIŠIĆSrbija
JOVICA JOVIČIĆSrbija
MLADEN PRŠIĆSrbija
SAŠA POPOVIĆCrna Gora
NIKOLA ČELIĆCrna Gora
ČEDOMIR TRIFUNOVIĆCrna Gora

Posebno damsko prizanje pripalo je Ružici Jukičić – jedinoj ženskoj natjecateljici.

Posebno prizanje za najbolji stručni ispit  – MARC PAVEL s nagradom vikenda za dvoje u hotelu MARINA FRAPA – NAGRADU JE URUČIO ­­DIREKTOR GOSPODIN JURE MUL
3.MJESTO – DRAGAN ŠLJIVIĆ
VIKEND ZA DVOJE –  HOTEL MIRAMARE U MAKARSKOJ – ČESTITAO JE I URUČIO GOSPODIN DRAGO NOSIĆ
2. MJESTO – NIKOLA MISHOVSKI
VIKEND ZA DVOJE OSIGURAVA HOTEL OSAM SUPETAR, VLASNIK GOSPODIN MARION DUŽIĆ
1. MJESTO – TONI BOBAN
VIKEND ZA DVOJE OSIGURAVA HOTEL ADRIATIC OPATIJA, DIREKTOR GOSPODIN KRISTIJAN MIHAJLINOVIĆ

Toni je ponio kući u Split i prekrasnu nagradu – SKULPTURU Simply the best!
Svi natjecatelji su darivani SOLNIM CVIJETOM solane Ramova

 

Nakon prekrasne Dalmatinske večeri koju su pripremali Marija Lulić, Hrvoje Zirojević, Goran Staničićm, Hrvoje Bekavac i vrijedni članovi ŠKMER-a, a pjesmom je začinila klapa Berulia, finalna večer se nastavila Večerom Crne Gore koju su sa zadovoljstvom i pregršt kreativnosti pripremili najbolji crnogorski chefovi pod vodstvom Bogdana Krsmanovića. Žene Budve su pripremile tradicionalne slastice, a budvanska klapa Harmonija se pobrinula za autohtoni doživljaj.

Crnogorski domaćini u Budvi su bili Slavica i Vuko Mitrović

 

Scroll to Top