Zero Waste Food Management ili kako optimizirati poslovanje….powered by Enzita

10-13 h, petak, 5. lipnja 2020., Kuharska Akademija ŠKMER, Jobova 2, Split

Što učiniti s ostacima namirnica nakon uobičajenih korištenja u receptima – kako od “viškova” pripremiti ukusne priloge, temeljce, umake, atraktivne i jestive dekoracije – bez dodatnih troškova, a opet njegujući poseban stil restorana i zadržavajući potpis kuhara…

Želite li optimizirati poslovanje Zero Waste konceptom, odgovore ćete doznati na radionici za članove ŠKMER-a pod vodstvom Željka Nevena Bremeca, a uz prestižne uređaje renomiranih svjetskih proizvođača za profesionalne kuhinje i domaćinstava koje ekskluzivno distribuira zagrebačka tvrtka Enzita; Vitamix blenderi, Hurom sokovnici, Excalibur dehidratori, Magimix multipraktici, Mockmill mlinovi.

Zero wast koncept objedinjuje pravilno skladištenje, ekonomičnu i ciljanu nabavku namirnica, a, dakako, i kuhanje “od korijena do stabljike” ili kako to se u svijetu veli “Nose to Tail’. Time se stvara odgovorno poslovanje i povećanje isplativosti na radnom mjestu. Prema stručnim procjenama, oko 35 % posto voća i povrća u prosjeku se baca po uobičajenim recepturama, dok po zero waste konceptu uobičajeni “otpad” gotovo da ne postoji; iskorištava se lišće, kora, sjemenke i stabljike. Tako će vršci i kore mahunarke ili mrkve postati ukusan prilog, dati posebnu aromu jelima ili biti baza za modernu dekoraciju, a slično vrijedi i za uobičajene ostatke od ribe i mesa.

Ovaj koncept razrađuje i predviđanje potrošnje hrane s obzirom na broj gostiju u hotelu ili restoranu, njihov profil, među ostalim, i zemlje iz kojih potječu, što je posebno korisno za jela za čiju je pripremu potrebno duže vrijeme poput slastica i kruha.

Zero waste koncept neodvojiv je od Enzite što ćemo vidjeti na radionici, a, između ostalog, pokazati će se tehnike pripreme sirove hrane njihovim uređajima koja optimalno zadržava benefite svježih namirnica.

Radionica je besplatna i namijenjena članovima ŠKMER-a, a broj mjesta za radionicu je ograničen. Molimo da se zainteresirani prijave na: info@skmer.hr ili na mob. +385 99 3198 961

 

Scroll to Top