Adriatic Gastro Show 2019: “Cooking arena” ŠKMER-a i partnera na sajmu u Splitu

( 6. do 9. veljače, Spaladium Arena, Split)

Na Adriatic Gastro Showu, jednom od vodećih domaćih festivala gastronomije i ugostiteljstva koji će se po šesti put održati u Spaladium Areni, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija sa svojim partnerima održat će brojne edukacije, prezentacije, radionice i cooking showove na izlagačkom prostoru br.141.

Tako će odmah nakon otvaranja sajma Gastro ribarnice Brač (tvrtka Centaurus), prvog dana manifestacije u 11.30 sati, sa ŠKMER-ovim kuharima predstaviti visokokvalitetnu bluefin tunu renomirane tvrtke „Kali Tuna“ s Ugljana. Godinama je ova za uzgoj vrlo zahtjevna vrsta bila rezervirana isključivo za japansko tržište, a odnedavno je ušla u ponudu Gastro Ribarnica Brač za Dalmaciju i Austriju. Ovom namirnicom i najzahtjevniji kupci dobili su iznimno cijenjen proizvod na svjetskoj razini, a imat ćemo prilike od bulefin tune kušati carpaccio u emulziji limuna i naranče, tartar, spremljenu u woku s povrćem po azijskoj recepturi, na grillu te mariniranu u soja i oyster umacima.

Dodajmo da se bluefin tunu hrani inćunima, srdelama i drugom jadranskom ribom kako bi u konačnici imala što kvalitetnije i masnije meso. U Japanu od ove tune prave se vrhunski sushi, sashimi, nigiri, tataki, usuzukuri, uramaki…

S tvrtkom QimiQ chefovi ŠKMER-a predstaviti će čitav niz novih receptura s asortimanom kojim je ta austrijska tvrtka osvajala Food Oscare u svijetu. Riječ je o obiteljskoj tvrtki iz mjesta Hof kod Salzburga koja prvenstveno proizvodi visokokvalitetna prirodna i zdrava vrhnja. Imati ćemo priliku vidjeti, a i kušati, kako ukomponirati QimiQove proizvode u omiljene deserte poput cheese cakea, panna cotte, torte. Na nizu zajedničkih radionica s austrijskim chefom Romanom Mayerom i njihovim hrvatskim predstavnikom Srećkom Nemecom na Adriatic Gastro Showu demonstrirati će se izrada raznih hladnih namaza, umaka i dresinga te QimiQovih smjesa za gratiniranje, a pored toga radit će se razni topli umaci za ribu, tjestenine i povrće.

Osim njih, ŠKMER će tijekom četiri dana s Electroluxom predstaviti i njihovu profesionalnu liniju za ugostiteljstvo, tada da ćemo imati prilike vidjeti kako radi stolni indukcijski uređaj za kuhanje u woku, griddle žarna ploča, konvekcijska pećnica te kolica za showcooking.

Na sajmu nećemo zaobići ni začine i mješavine naših partnera Kotanyi u loncima, tanjurima, kao i u koktelima koji će se moći kušati na našem štandu. Tijekom četiri dana sajma posjetitelji našeg štanda moći će kušati najbolje mesne proizvode vrgorskog Pivca.

Scroll to Top