BUFFET STOL: “Intenzivan trening planiranja, pripreme i dekoriranja hladnog stola uz sarajevskog chefa Hamida Hadžića”

2.– 6. ožujka 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Posluživanje tople i hladne hrane buffet stilom, neprestani je izazov hotelskim, a sve češće i kuharima u restoranima. Bio to buffet, hladni, švedski (Smörgåsbord) ili vikinški – kako nosi ime u Japanu, takav stol uvijek mora biti dekoriran savršeno i u kontekstu događanja, prenositi gostu priču kuće u kojoj se nalazi, ne smije ostati zanemaren, prazan niti krajem radnog vremena ili pred manje očekivanom grupom gostiju….Uz sve to – mora biti ekonomičan!!!
Buffet stol kao koncept planetarno se raširio s World’s Fair u New Yorku 1939. godine gdje je predstavljen u švedskom paviljonu “Restoranu tri krune“, a potječe iz gospodske tradicije u Švedskoj 18. stoljeća da se prije obroka druži stojeći uz žestice i predjela posluženima na posebnom malom stolu (brännvinsbord/eng. table of spirits). Kako je vremenom broj jela rastao, tako je i stol postajao većim, a u kasnom 19. stoljeću je smörgåsbord zaživio pred putnicima na željezničkim stanicama i u hotelskim restoranima.

Nudimo vam priliku da se se educirate kako osmisliti vrhunski i atraktivan buffet stol, kako ga koncipirati obzirom na prigodu i broj gostiju, koje namirnice i načine termičke obrade koristiti te kako ih kombinirati. Osim toga, doznati ćete sve o nabavi, buffet stilovima posluživanja za određene prigode, trajanju, što treba imati u pretpripremi te što su jednostavni, srednji i složeni buffet stolovi.

Dakle, želite li prošiti postojeća znanja ili se posve educirati o navedenom, odgovore ćete pronaći u našoj Kuharskoj Akademiji na intenzivnom trening pod vodstvom chefa Hamida Hadžićaexecutive chefa sarajevkog hotela Hills ***** u kojem se najrazličitiji buffeti pripremaju kroz svih 365 dana u godini.

Oko 30 godina taj vitez kulinarstva jugoistočne Europe je radio u sarajevskom hotelu “Holiday Inn” i učio od velikana domaće kuhinje te tamo bio šef kuhinje. Kuhao je za Billa Clintona, Lady Dianu, Kirka Douglasa, Angelinu Jolie, Françoisa Mitterranda, Juana Antonia Samarancha, Recepa Tayyipa Erdoğana i mnoge druge istaknute osobe svijeta. Imao je priliku raditi u raznim državama Europe, a lani i kao šef kuhinje hotela Biokovo i aparthotela Miramare u Makarskoj.

Hadžić će vas uputiti u načine postavljanja buffet stola, aranžiranje, nadopune, kao i načine slaganja toplih i hladnih predjela, glavnih jela, deserata i veličina stola prema broju gostiju, te kako ga koncipirati s obzirom na poslovne prigode, vjenčanja, doručke, ručkove, večere, cocktail partyije, catering…..Također, na treningu obradit će se s polaznicima razni tematski buffeti (npr. vegetarijanski, riblji, nacionalni i drugi jelovnici) kao potpuni ili djelomični segment buffet stola te vrlo značajan aspekt ovog koncepta – isplativost.

Intenzivni trening se sastoji od planiranja, pripreme i prezentacije svih jela, a svi polaznici će dobiti i prijedloge slaganja buffeta po prigodama i troškovima.

Broj sati: 40 sati
Trajanje programa: 5 dana
Termini održavanja: 2.– 6.3.2020.
Cijena po polazniku: 5.500 kn
Redovni članovi imaju popust 20%

Prijaviti se možete na linku: https://www.skmer.hr/treninzi-za-profesionalne-kuhare/

Scroll to Top