DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA Pozivamo vas na trodnevnu manifestaciju u ŠKMER Akademiji i Đardinu

Dani otvorenih vrata udruga – termini: četvrtak i petak 10-13 h (24. i 25 rujna 2020), ŠKMER Akademija, Jobova 2

Dan volonterskog rada – termin: subota 9-13 h, 26. rujna 2020. u Strossmayerovom parku (Đardin).

Šefovi kuhinja europskih i mediteranskih regija (ŠKMER) pozivaju ljubitelje kuhanja, djecu i članove udruge na Dane otvorenih vrata udruga, trodnevnu manifestaciju koja će se prva dva dana odvijati u prostorijama udruge, a treći dan u splitskom Đardinu kroz manifestaciju Dan volonterskog rada. Dane otvorenih vrata organizira Ured za udruge Vlade RH s ciljem promocije volonterstva, rada udruga i načina pružanja potpore građanima i lokalnoj zajednici, a ŠKMER će 24. i 25. rujna predstaviti svoje aktivnosti kroz kulinarske prezentacije pripreme jela vezanih uz mediteransku gastronomsku tradiciju i zdrav način prehrane kako se to radi na nizu edukativnih radionica.

ŠKMER se uključio u Dane otvorenih vrata udruga sa željom da prezentira svoje aktivnosti, projekte i programe edukacija za profesionalce, građanstvo, djecu i mlade. Tijekom posjeta udruzi posjetitelji moći se upoznati s našim društveno korisnim projektima i programima, kao mogućnostima volontiranja u udruzi te kako priključiti se ŠKMER-u i aktivnostima se kao takvi mogu uključiti. Poruku koju šaljemo je da se društveno korisnim radom može utjecati na promjene u društvu kao i ono što je nam najbitnije prehrambene navike djece i mladih u smislu smanjenja konzumacije “junk fooda” i pretilosti” – istaknula je Nives Delić, voditeljica projekata ŠKMER-a.

U subotu 26. rujna od 9 do 13 sati u Đardinu građani će moći posjetiti ŠKMER-ov štandu te na Danu volonterskog rada kušati tjesteninu s patkom. Prodajom porcija i donacijama prikupljat će se sredstava za potrebite kao što se to radi iz godine u godinu na ovoj manifestaciji.

VIDEO:

ŠKMER kroz svoje niz programa i edukacija bavi se edukacijom te zaštitom zdravlja i prevencijom bolesti kod djece i mladih, ali i kod osoba starije životne dobi, uz sadržaje koji potiču socijalnu uključenost. Kroz radionice i “zero waste” koncept potiče se zaštita okoliša, podupire lokalna proizvodnja promocijom i korištenjem autohtonih proizvoda, a značajan djelovanja segment udruge je humanitarni rad, posebice kroz pripreme tisuće besplatnih obroka građanima za blagdane i druge prigode.

Scroll to Top