DIOKLECIJANOVA AMFORA: Ekipe medijskih kuća prijavite se na natjecanje u gradelavanju palamide….

U 9 sati, 9. prosinca 2019., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) i ove godine organiziraju Dioklecijanovu amforu – natjecanje profesionalnih kuhara te timova predstavnika medija u kuhanju. Prilika je, posebice, mladim profesionalnim kuharima da pokažu kako se snalaze u lokalnoj gastronomiji i namirnicama koje se vežu uz Split i okolicu, a ekipama medijskih kuća da iskušaju svoje kulinarske umijeće u izdvojenim dijelu natjecanja, dobro se zabave i osvoje nagrade.

Ekipe medija će pred ŠKMER-ovom Kuharskom Akademijom u Spinutu na gradelama na ugljen od 1,2 m metra dužine spremati palamidu,prilog i umak (po izboru) koje će se služiti i stanovnicima kotara, jer će ovogodišnja Dioklecijanova Amfora biti i svojevrsni dan otvorenih vrata kako bi susjedi vidjeli dijelić toga čime se ŠKMER bavi u njihovoj četvrti. Dodajmo da se manifestacija organizira u suradnji s Gastro ribarnicom Brač tvrtke Centaurus. Medijske ekipe mogu imati dva do tri člana, a na raspolaganju im je ukupno 1 sat; pola sata za pripremu i pola sata za roštiljanje. Palamidu, začine i maslinovo ulje osigurava organizator, a prilog i umak medijske ekipe će pripremati od svojih namirnica i isključivo na roštilju.  Nakon natjecanja bit će dodijeljene nagrade najboljima.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61 ili mailom: na info@skmer.hr

Profesionalni natjecatelji će se, pak, okušati u jednoj ili dvije kategorije (spremanju srdela za toplo ili hladno predjelo te u pripremi morska divljači; pas, mačka, golub, raža i sl., svježe ili sušeno). Svaka od navedenih kategorija se boduje pojedinačno i nagrađuje. Između onih natjecatelja koji sudjeluju u obje kategorije biraju se ukupni pojedinci Dioklecijanove amfore. Ukupni pobjednici (prva tri mjesta) dobiti će pehar i posebne nagrade. Pojedinosti natjecanja su na: https://www.skmer.hr/dioklecijanova-amfora/

 

 

Scroll to Top