Dvije QimiQ kuharice uvode malu revoluciju u profesionalne i kućne kuhinje

QimiQ, austrijska je obiteljska tvrtka, koja je u 30 godina svoje poslovanje proširila na 42 zemlje svijeta s pet proizvodnih centara (Salzburg, Njemačka, Švicarska, Italija, Japan) i jedan je od vjernih partnera Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija. Proizvođači su patentiranih vrhnja za kuhanje i pečenje, a mogu se koristiti za hladna i topla te pikantna i slatka jela. Radi se o premium proizvodima od 99 % vrhunskog mlijeka iz okolice Salzburga (zbog čistoće područja jedno od najkvalitetnijih u svijetu) te uz jedan posto goveđe želatine. Također, imaju i vegetarijanske varijante bez goveđeg dodatka. QimiQ-ovi proizvodi nose košer i halal certifikate, ovjenčani su svjetskim “Food Oscarima” – Mercury Award i ICD Award, a što se može napraviti uz QimiQ proizvode naći ćete u brošurama koje smo vam priredili na kraju teksta.

“Trenutno na tržište u Austriji uvodimo novi proizvod QimiQ Marinada za mariniranje mesa i ribe. Mesna industrija trenutno koristi ogroman broj proizvoda na bazi fosfata štetnih za zdravlje, koji s vodom i raznim dodacima povećavaju masu proizvoda, ako se u njima mariniraju. QimiQ je tu, kao i ranije, dobrano poradio na kvaliteti želeći ići u drugom smjeru te napravio marinadu na bazi QimiQ-ova Classic vrhnja bez ikakvih umjetnih dodataka. Nakon tretiranja QimiQ Marinadom meso dobiva mekoću kao da je pripremljeno sousvide te kod prezentacije na bifeu zadržava satima sočnost. Također je bez glutena i laktoze” – istaknuo je Srećko Felix Nemec, QimiQ-ov zastupnik za Hrvatsku.

Kao jedan od trenutno najzanimljivijih i najpopularnijih proizvoda u njihovom asortimanu je Saucenbasis (vrhnje za umake) koje u svom sastavu nema želatinu, pa je pogodno i za vegetarijanskim jela. Koristi se u hladnoj, toploj i slatkoj kuhinji.

“Svi najveći hrvatski hotelski lanci su naši partneri, kao i hoteli s 4 i 5 zvjezdica. QimiQ je patentirani premium proizvod i sa svojom strukturom od 99% prirodnog vrhnja te dodatkom od 1 % goveđe želatine, bez glutena i “e” dodataka, značajno pojednostavljuje kuhanje i izradu kolača, a time i ubrzava cijeli proces u kuhinji. QimiQ je i jedino vrhnje koje bez problema spaja ulje, alkohol i kiselinu, te tako rad s našim proizvodima uvelike olakšava da jela budu dobro pripremljena i ukusna.  Ove dvije kuharice koje to dokazuju namijenjene su kako za kućanstva, tako i za profesionalce. Njima želimo pokazati jednostavnost i prednosti kuhanja sa QimiQ-om i u ovoj teškoj situaciji pomoći kod kuhanja kod kuće” – poručio je Nemec.

Recepture s QimiQ proizvodima smišljaju i dotjeruju vrhunski tim kuhara, od kojih su neki nagrađivani i u Gault&Millau publikacijama. Pod vodstvom chefa Ramona Mayera svakodnevno testiraju se novi recepti, a među njima i oni koji se ciljano rade za njihove partnere diljem svijeta.

“Naš kulinarski tim je dovršio Desert Concept, a trenutno rade na pikantnim stvarima, a sve kako bi olakšali način primjene QimiQ-a u receptima jela koji već postoje i kako bi kuharima olakšali posao jer ovim dobivaju unaprijed pripremljenu osnovu za svoja jela. Iz istog razloga Desert Conceptom smo doskočili sve većem problemu pomanjkanja djelatnika u ugostiteljstvu, olakšali i ubrzali  rad šefovima kuhinja. Austrijski kuhar desetljeća Rudi Obauer je jednom izjavio “u našoj kuhinji je QimiQ postao je nezamjenljiv“. Od početka nosimo najveću austrijsku oznaku kvalitete AMA Gütesiegel, a u 2019. godini smo postali i Brand Certified po ISO standardima” – dodao je Nemec.

KUHARICE ZA DOWNLOAD:

 

Scroll to Top